Ve čtvrtek 7. února se v kině Vesmír uskuteční mimořádný dvojkoncert. Nejprve se v novém sólovém projektu představí šestinásobná držitelka hudebních cen Anděl Lenka Dusilová. "Na Jazzinci vystoupí už potřetí, pokaždé v jiném projektu a v jiném prostoru," oznámil dramaturg festivalu Tomáš Katschner. Sólový projekt charismatické a žánrově nezařaditelné zpěvačky byl vybrán jako nejsilnější moment na mezinárodní hudební přehlídce Crossroads 2018, prestižním setkání promotérů a hudebních novinářů. 

Druhým koncertem bude vystoupení progresivní fusion kytaristy Davida Kollára s legendárním švýcarsko-francouzským jazzovým trumpetistou Erikem Truffazem. "Potkali se vlastně náhodou a stejně tak i spolu stanuli na podiu. Zahráli jen jednou, ale následovaly obrovské ovace. A hlavně myšlenka natočit společnou desku. A tak i brzo přišla nabídka, otevřít Jazzinec 2019. Oba muzikanti přijedou do Česka jen na tento jediný speciální koncert," zdůraznil Tomáš Katschner.

Uznávaná mezinárodní přehlídka se drží osvědčeného: k jazzu, blues, funku a word musice přidává podle chuti další hudební styly. Trumpetista Truffaz je toho jasným důkazem: v Trutnově koncertoval nejprve s černošským beatboxerem a raperem Sly Johnsonem, a potom se švýcarskou zpěvačkou Annou Aaron.

Trutnov nabídl další koncert Jazzince.
OBRAZEM: V Trutnově zpívala norská zpěvačka Live Foyn Friis