Akce je určena pro nejmenší cestující, kteří se svezou v mikulášském kloubovém trolejbusu Škoda 31 Tr. S Mikulášem, s andělem a čerty prožijí mnoho příjemných zážitků. Všichni budou obdarováni drobnými dárky, většinou však za pěknou básničku nebo písničku. O přestávkách bude akce probíhat venku v prostoru Terminálu hromadné dopravy a konečných stanicích „Malšovice U Čechů“ a „Nový HK“. Mikulášská jízda je bezplatná jak pro děti, tak pro jejich doprovod. Trolejbus vyráží v 15.05 hodin od Alessandrie.

Žiješ srdcem

První veřejný workshop Žiješ srdcem v Hradci Králové je tu. Dozvíte se jak předcházet a včas rozpoznat infarkt i mozkovou mrtvici, co dělat v případě, že potkají vás či někoho ve tvém okolí, kde a jak probíhají preventivní kontroly. Vyzkoušíte si, jak změřit krevní tlak, poslechnout tlukot vlastního srdce a rozložit a znovu složit lidské srdce a mozek. Akce se koná v úterý od 18.30 hodin na Fakultě informatiky a managementu hradecké univerzity.

Pavel Šporcl

Překrásné vánoční písně, melodie a koledy v obsazení: Pavel Šporcl - housle; Jana Šrejma Kačírková - soprán; Jana Boušková - harfa; Český chlapecký pěvecký sbor Boni pueri; Karlovarský symfonický orchestr / Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín; Jan Kučera - dirigent. To je úterní koncert, který začíná v 19 hodin v hradeckém Aldisu.

Mikuláš na Bílé věži

Bílou věž v úterý navštíví Mikuláš, anděl a čert. Zatímco Mikuláš s andělem vám prodají vstupenky na prohlídku věže a popřejí vám šťastnou cestu, čert bude dělat ve věži neplechu. Proto dětem doporučujeme mít připravenou básničku. Poslední vstup v 18 hodin.

Divadelní představení

Vyrazte v úterý do hradeckého divadla Jesličky Josefa Tejkla, hrají se tu dvě představení. Dramatizace Sakiho povídek v režii Moniky Janákové Psí život a svérázná adaptace Námluv A.P.Čechova v podání Jany Portykové, Jana Dvořáka a Jana Součka. Hrát se začíná 19.30 hodin.

Severský filmový podzim

Šest filmů z programu 8. ročníku festivalu Severský filmový podzim se bude promítat v úterý a ve středu od 18 hodin v hradeckém kině Centrál. V úterý: Ptáci nad průlivem, Hrdinové, Reykjavík. Ve středu: Z balkonu, Život pod psa, Deník darebáka.