Představení

Příběh o proměně kruté princezny z pohádek Tisíce a jedné noci. Pro děti od 6 let. Režie: Jakub Vašíček, výprava: Tereza Venclová. Představení se koná v divadle Drak v sobotu od 16 hodin.

Svatební veletrh

Devátý ročník Svatebního veletrhu v Hradci Králové v sobotu pokračuje. Svatební veletrh 2018 se koná v prostorách Hotelu Nové Adalbertinum v Hradci Králové, jehož genius loci zapůsobí na každého, kdo vstoupí do nádherných prostor bývalé Jezuitské koleje. Veletrh můžete navštívit až do 17 hodin.

Archeopark

Neandrtálce nejčastěji srovnáváme s námi, současnými lidmi. Byli opravdu tak odlišní? Akce, která přiblíží jejich život, se koná ještě také v neděli 21. ledna od 9 hodin v Archeoparku Všestary.
- Komentovaná interaktivní projekce (10.00 a 13.30)
- Loutkové divadlo „Příběh neandrtálské tlupy“ (14.30)
- Ukázka štípání pazourku (11.00 a 14.00)
- Jak se žilo v době ledové (přírodní prostředí, obživa)
- Techniky lovu velkých zvířat.
- Jak neandrtálci vypadali?
- Rodina, vztahy, sociální chování.
- O čem a jak neandrtálci přemýšleli?
- Práce s pazourkovými nástroji.

Chystá se: Listování

Další LiStOVáNí v hradecké kavárně Kraft. Tentokrát se můžete těšit na román Anny Gavaldy A taková to byla láska. Odejít nebo zůstat. Kdo z nás to ve vztahu kdy neřešil? Zničehonic stojí manžel třicetileté Chloé u dveří s kufrem v ruce a oznamuje jí, že od ní odchází. V šoku a bolesti ji odváží tchán, starý nepříjemný mrzout Pierre, na svoji chalupu. V nadcházející noci odhaluje snaše důvody svého celoživotního mrzoutství - manželství založené na povinnosti k manželce a dětem, kterým sice otřásl vztah k „jediné lásce jeho života“, ale nezničil je. Akce se koná ve středu 24. ledna od 20 hodin.