V roce 2006 navštívilo divadlo 115.470 diváků. Počet diváků by mohl růst i v příštím roce, díky ukončení rozsáhlé rekonstrukce studia Beseda totiž stoupne počet představení. Řekl to ředitel Klicperova divadla Ladislav Zeman. "Očekáváme, že v roce 2008 by návštěvnost divadla mohla být až o 10.000 diváků vyšší než v roce 2006," řekl Zeman.

Návštěvnost divadla významně ovlivňuje také dramaturgický plán divadla. "Snažíme se nabízet vyvážený poměr českých a zahraničních her v osmi premiérách. Je potřeba, aby to byly hry různých žánrů," řekl Zeman.

Důležitý je při plánech na další sezonu také výběr herců, protože v každém souboru je několik hvězd, které se těší divácké oblibě, například v Hradci Králové se "chodí" na Pavlu Tomicovou.

"Příliš nevidíme cestu v obsazování velmi známých českých herců do alternace, protože jsou často svázaní filmováním a mají další role, takže vznikne nerovná alternace, což není dobré," řekl Zeman.

V posledních letech na scéně Klicperova divadla hostovala například Chantal Poullainová či Soňa Červená. Tradičně velký zájem je mezi diváky o představení známých souborů, například Divadla Járy Cimrmana. "Během festivalů chceme nabízet lidem i jiné žánry v podání kvalitních divadelních souborů, například muzikál. Navíc to přináší srovnání s místním souborem," řekl Zeman.

Hradecké divadlo však hostující soubory bedlivě vybírá podle kvality. "Existují sice zájezdová představení, která jsou často vyprodaná, ale my touto komerční cestou jít nechceme. Bereme divadlo jako poslání a chceme představovat i hry, které by se na repertoár zájezdových představení nedostaly," řekl Zeman.

Klicperovo divadlo například v roce 2006 uvedlo 338 představení; 267 představení zajistil místní soubor, další představení uvedly hostující soubory, především v rámci podzimního festivalu Čekání na Václava a tradičního červnového festivalu Divadlo evropských regionů.

Na sezonu 2007/2008 připravuje Klicperovo divadlo celkem osm premiér.

Více informací programu je možné najít na www.klicperovodivadlo.cz.