Start je v 10 hodin od staré fary v Horním Maršově. Zároveň se v sobotu 25. dubna koná od 14 do 17 hodin v areálu Základní školy v Horním Maršově Krkonošský jarmark.

Připraven bude prodej místních produktů a certifikovaných výrobků „Krkonoše – originální produkt“. Na návštěvníky čekají ukázky řemesel, prezentace dobrovolné Horské služby a KRNAP, přehlídka solárního programu, výstava „Zdravý životní styl“ s ochutnávkami, výrobky Fair Trade, rozvojová problematika a komediantská společnost Al Rašid. Součástí bude i představení nového dotačního programu Zelená úsporám, určeného pro tisíce českých bytů. Nebude chybět ani bohaté občerstvení.

Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory – Sever je nevládní nezisková organizace pro rozvoj ekologické výchovy v České republice se sídlem v Horním Maršově ve východních Krkonoších a odloučenými pracovišti v Litoměřicích a v Hradci Králové.

Celoročně zajišťuje výchovné a školicí akce přímo ve vlastním objektu i na dalších místech Česka, konzultace, prodej a půjčování literatury, videopořadů a dalších materiálů, zpracování odborných studií o ekologické výchově, ekologické poradenství a další služby.

Od roku 1995 sídlí Sever v pěkné nové a netradičně řešené budově Základní školy v Horním Maršově, kde má pro účastníky vícedenních akcí k dispozici i vlastní ubytovací kapacitu. (zr)