Osudy legendární animované čtveřice z Třeskoprsk převedl na jeviště Klicperova divadla režisér David Drábek. Jeho královéhradecká inscenace nabízí velmi zábavný pohled do světa jednoho z nejoblíbenějších tuzemských komiksů, jenž je okořeněn celou řadou vtipných odkazů na dobu, v níž Čtyřlístek výrazně vstupoval do fantazií tehdejších dětí.

A právě typická čtenářka Čtyřlístku z 80. let, holčička Míša v podání Marie Poulové, je vypravěčkou příběhu o tomto neohroženém kvartetu přátel. Ve svém dětském pokojíčku barvitě líčí pohádkový svět, do něhož vstupuje i Hříšný tanec, Sandokan, skupina Elán či bájný sněžný muž Yetti.

Hravému, mile rozvernému představení skvěle slouží všichni herci, ale také věrné kostýmy, které k Čtyřlístku neodmyslitelně patří či příjemně svěží hudba. Šťastným nápadem se ukázalo být rovněž využití projekce, díky níž se dají celkem snadno a nenásilně měnit kulisy.

Davidu Drábkovi se v Hradci Králové povedlo vytvořit komedii, ze které s úsměvem na tváři odchází snad všechny generace.