Ve Dvoře Králové ve středu od 18 hodin a v Trutnově od 20 hodin uvede novou knihu Opravář osudů a divadelní představení z knihy Co jsem to proboha udělal. Následuje diskuze i autogramiáda.

Výstava připomíná slavného rodáka

Lomnice nad Popelkou - V lomnické základní umělecké škole můžete zhlédnout výstavu, která byla uspořádaná v rámci oslav 100. výročí narození významného lomnického rodáka plk. Františka Truhláře - práce dětí výtvarných tříd Jany Vojtíškové. Jedná se převážně o textilní obrazy, ale i malby, kresby a objekty. Nejmladší žáci vytvářeli textilní obrázky.

Jak krtek ke kalhotkám přišel

Česká Skalice - Interaktivní program pro školáky „Jak krtek ke kalhotkám přišel“ začíná právě ve středu v Muzeu Boženy Němcové v České Skalici. Účastníci programu si budou moci vyzkoušet některé z rukodělných textilních technik, a to z oblasti zpracování lnu, soukání, předení, tkaní nebo potiskování. Akce se koná do pátku, v pondělí a úterý.

Při besedě představí osudové okamžiky Masarykova náměstí

Náchod - Beseda na téma „Osm historických okamžiků Masarykova náměstí v Náchodě“ se uskuteční ve čtvrtek 19. října v 18 hodin v Blues baru Hotelu U Beránka v Náchodě. Současné Masarykovo náměstí je přirozené centrum města Náchoda už od dob středověku. Bylo místem setkávání, konání trhů a svědkem osudových okamžiků. Během této besedy se dozvíte o osmi historických momentech, které se k tomuto významnému místu váží.