Koncertuje pravidelně nejen v New Yorku, kde už desítky let žije, ale v celých Spojených státech amerických, v Kanadě, v Evropě… A vždy dvakrát ročně v Hradci Králové:  jednou na jaře, podruhé během mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů.

Jeho letošní jarní koncert se uskuteční právě v úterý 29. dubna na hlavní scéně Klicperova divadla.

Věrný host

„Laco Deczi je naším pravidelným hostem už více než deset let," říká před koncertem Marie Šobková z Klicperova divadla. „Na jaře se v divadle vždy zastaví na svém velkém evropském turné a v červnu, na konci sezony, nikdy nevynechá příležitost být hostem doprovodného festivalového programu. Vím, že má rád atmosféru této přehlídky a zdejší publikum."

S harmonikou

Laco Deczi, v němž koluje slovenská, maďarská i romská krev, dnes vystoupí v Klicperově divadle se svojí kapelou Celula New York, která hraje ve složení Jan Aleš (klávesy), Michael Krásný (basová kytara) a Vaico Deczi (bicí). Speciálním hostem úterního koncertu bude hráč na chromatickou harmoniku Chris DePino.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit na velkou jazzovou exhibici skvělých muzikantů, v níž nebudou chybět především skladby z posledních alb ani improvizace na jazzová témata.

Laco Deczi a Celula New York vystoupí na   divadelním jevišti také na závěr festivalu Divadlo evropských regionů v pondělí 30. června.