“Vyprodaná jsme měli zatím představení Saturnin i Kočičí hra. Cikánský baron byl téměř vyprodaný a zbývalo je opravdu pár vstupenek. Podobně velký zájem máme i o doprovodné koncerty. Jsme rádi, že se Rychnovákům program festivalu líbí,” říká ředitel Poláčkova léta Kamil Dvorný.

O zahajovací představení se postarali herci Národního divadla z Brna se svým Saturninem. V hlavní roli s Martinem Siničákem a Dušanem Hřebíčkem. Druhý festivalový den diváky zavedl do letoviska Studánka na komponovaný večer Muzikálové mámení. Třetí den patřil slavné operetě Cikánský baron v podání Slezského divadla Opava. Hlavní představitelku Žofku ztvárnila Tereza Kavecká. Středeční večer pak patřil hradeckému Klicperovu divadlu a především Pavle Tomicové. Příběh o vztazích, o nebezpečí samoty a lásce. I Kočičí hra dokázala zámeckou jízdárnu vyprodat. Ve čtvrtek viděli diváci hlavní koncert Poláčkova léta. V zámecké jízdárně vystoupil Hradišťan s Vlastou Redlem.

Pozvánka platí především na představení, která vyprodaná nejsou. Diváci ještě mohou sehnat vstupenky na Hostinec U Kamenného stolu nebo na závěrečné představení Hoří, má panenko, se kterým přijede Východočeské divadlo Pardubice.

Nové logo Muzea a galerie Orlických hor.
Rychnovské muzeum vydává výzvu k dílně Adoptuj panenku a zachráníš dítě