Jedná se o 2. adventní zastavení pořádané v Lochenicích. Je to charitativní akce, jejíž výtěžek bude věnován Dětskému dennímu rehabilitačnímu stacionáři v Hradci Králové a Domovu sv. Josefa v Žirči. S přáníčky, stromečkem a kulturním programem pořadatelé navštíví Domov důchodců v Černožicích.

Adventní zastavení začalo v pátek 27. a trvá do neděle 29. listopadu - v zasedací místnosti Obecního úřadu v Lochenicích.
Otevírací doba: pátek 27. listopadu 13 až 18 hodin, sobota 28. listopadu 10 až 18 hodin, neděle 29. listopadu 10 až 16 hodin.

Pro návštěvníky výstavy je připraveno drobné pohoštění, množství tipů na výzdobu, prodej adventních věnců, perníkových ozdobiček, vánočních přáníček a jmenovek, které vyrobily děti. Rozdány budou i drobnosti v podobě dopisu pro Ježíška, zpěvníku koled a posbíraných receptů. Děti si ozdobí svůj perníček a vyrobí dáreček.

V neděli od 16 hodin se v místním kostele Narození Panny Marie uskuteční adventní koncert smíšeného pěveckého sboru Jitro pod vedením Jiřího Skopala.
Po skončení koncertu si na závěr zastavení všichni se skauty zazpívají pár koled a starosta obce rozsvítí vánoční stromeček. Loni se adventní zastavení vydařilo, proto chtějí v Lochenicích zavést tradici podobných setkání, jejichž výtěžek bude rozdělen mezi potřebné.

Nechte se rozmazlovat a přijďte si užít vůni Vánoc s hrnečkem něčeho teplého v ruce. (zr)