Při přípravách na soutěž dívky absolvovaly několik soustředění. „Nejvíce mě zaujal paragliding, který jsme si mohly vyzkoušet. Užila jsem si také lyžování v rakouském Kaprunu,“ říká Kateřina Těšitelová, která studuje první ročník Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice.

Na finálový večer si jako volnou disciplínu připravila sestavu se stuhou. „Nejvíce se těším na promenádu v plavkách a na to, až budu mít ten stres za sebou. Zároveň se ovšem bojím, že něco zkazím,“ přiznává.

O tom, která z dívek získá korunku, se rozhodne při finálovém večeru už tuto sobotu. „Utkání o nejkrásnější a nejvíce fit finalistku se odehraje v několika disciplínách. Mezi nimi bde například individuální sestava aerobiku, promenáda v plavkách, fotomodeling a komunikace,“ řekla PR manažerka soutěže Johana Turnerová.

O vítězce titulu Miss Aerobik rozhodne odborná porota. O Miss Aerobik Média rozhodne hlasování veřejnosti. Vyhlašovat se bude také Skokan roku, tedy finalistka, která během příprav na soutěž udělala největší výkonnostní posun.

LENKA KAŠPAROVÁ