Autorkou komedie Můj báječný rozvod je Geraldine Aronová: narodila se v Irsku,  část života  prožila v Zimbabwe a v Jižní Africe. Nyní žije střídavě v Londýně, Cape Townu a ve Spojených státech. Můj báječný rozvod měl světovou premiéru v autorčině rodném městě Galway před jedenácti lety, a v současné době ji má na repertoáru mnoho světových scén. Čeští diváci měli možnost vidět tuto inscenaci poprvé v roce 2003 v pražské Viole. Na premiéře se tehdy objevila také Geraldine Aronová, která byla hereckým výkonem Elišky Balzerové doslova nadšená.

Aby ne – Eliška Balzerová totiž bravurně hraje všechny role v inscenaci: vedle  Angely Kennedyové Lipské také  manžela Maxe, jeho mexickou milenku, ruskou pomocnice v domácnosti, prodavače v sex shopu, právníka… Celkem sedmnáct postav! Jediným parťákem na jevišti je herečce plyšový pes Axl.

Hlava jako meloun

Mohlo by se zdát, že dokonale propracovaný, dojemný, mimořádně vtipný a vlídný text hry, která má za sebou od své premiéry už stovky vyprodaných repríz, je autobiografický. To však autorka popírá s tím, že „tento rozvod je čistě fiktivní a jeho podobnost s příběhem živého nebo mrtvého člověka je čistě náhodná".

„Spíš než o mé vlastní vzpomínky na období po rozvodu jsem při psaní téhle hry vycházela z historek svých přítelkyň s podobnou zkušeností," řekla Geraldine Aronová při příležitosti české premiéry komedie v roce 2003. „Jak chodily další a další kamarádky, text utěšeně narůstal. Nakonec jsem použila vyprávění tří set přítelkyň. Taky jsem tuhle hru psala nejdéle ze všech – skoro dva roky. A pokud Angela ve hře nazývá svého bývalého manžela podle tvaru jeho hlavy Melounem, pak i já musím připustit, že můj muž měl dost zvláštní tvar hlavy…"