Od 12 hodin se budou každou celou hodinu konat prohlídky nových výrobních prostor, které střeží historické zdi původního pivovaru. Od 13 hodin můžete ochutnat pivní zmrzlinu vyrobenou z místního piva. Slavnostní odhalení nové informační tabule je v plánu na 16. hodinu a koncert kapely Beat Brtewski odstartuje v 17 hodin.

Eden přivítá Čerta i ještě žhavé okuje

Broumov - Zajímavý umělecký mix železa, grafiky a hudby nabízí v pátek odpoledne undergroundový Klub Eden v Broumově. Na vernisáži výstavy Okuje ještě žhavé budou návštěvníci moci od 18 hodin obdivovat „mimozemskou“ tvorbu uměleckých kovářů Davida Szalaye a Petra Vaňka, jejichž tvorbu doplní digitální koláže grafika Jana Pohorského. Hudební doprovod obstará harmonikář Jim Čert.

Mezinárodní noc pro netopýry už podruhé v „netopýří metropoli“

Josefov - Na přelomu srpna a září se na řadě míst koná Mezinárodní noc pro netopýry. Život tajuplných nočních savců dnes poodhalí v josefovské pevnosti. Program začne v 16.30 přednáškou „netopýrologa“ Josefa Hotového, v 18.30 se vydají zájemci do pevnostního podzemí a o hodinu později je čeká ukázka odchytu do sítí.

Letní parket opět ožívá

Výrava - První zářijový den čeká milovníky hudby pořádný „odvaz“ na Letním parketu ve Výravě. Od osmé večer tu vystoupí Krucipüsk, Dymytry a Morčata na útěku.

Sejkory a kyselo ve Špindlu

Špindlerův Mlýn - Pátkem startuje třetí ročník oblíbeného kulinářského Festivalu jídel aneb Jak se vaří v Krkonoších. Místní restauratéři a hoteliéři připravují řadu horských specialit, které umožní návštěvníkům podniknout zábavnou, poučnou a především chutnou výpravu do dějin krkonošské gastronomie. Oblíbené jsou sejkory, borůvkové koláče, kyselo a mnoho dalších dobrot, které potěší návštěvníky.