Benefiční koncert pořádá královédvorská farní charita, výtěžek z koncertu půjde na podporu sociálních služeb, které v regionu poskytuje. Návštěvníci, kteří si zakoupí vstupenku, podpoří službu osobní asistence a domácí péče nebo provoz občanské poradny. Kamil Střihavka patří ke stálicím tuzemské rockové scény. Lidé ho znají také díky účinkování v české adaptaci rockové opery Jesus Christ Superstar v pražském divadle Spirála, kde ztvárnil ve stovkách repríz Ježíše.

Příležitosti pro knihomoly

Jičínsko - Pokud patříte mezi vášnivé čtenáře, nenechte si ujít hned dvě příležitosti k obohacení své domácí sbírky. v úterý ve 12 hodin začíná týdenní burza vyřazených knih hořické knihovny, která se koná v přednáškové místnosti za knihovnou. Za akcí s názvem Knihotoč, kterou připravila knihovna v Nové Pace, se skrývá výměnná burza knih. Jestliže doma máte knihy, které byste rádi poslali dál a zároveň si přečetli jiné, můžete využít nabídky zdejší knihovny, která platí až do konce listopadu. Přinést můžete maximálně třicet svazků knih a za ně si na místě vybrat publikace, které vám na místě padnou do oka.

Výstavy fotografií, dekorací i módy

Náchod - Také v úterý se můžete vydat za kulturou, navštívit různé výstavy či předvánoční akce. Například Městská knihovna v Náchodě zve na výstavu fotografií Radoše Notka „Doteky nostalgie“, která je umístěná ve studovně. Při té příležitosti se můžete zastavit ve vstupní hale knihovny, kde na vás při tradiční prodejní výstavě Střední školy propagační tvorby a polygrafie z Velkého Poříčí dýchne atmosféra nadcházejících Vánoc. A pokud vás zajímá, jak se oblékali naši předci, vydejte se do Výstavní síně v Tyršově ulici v Náchodě. Tam je k vidění výstava „Móda za časů protektorátu“, a to až do konce letošního roku.