Eva Pilarová je známá především svým zpěvem, za který získala i nejednoho Zlatého slavíka, ale fotografování se věnuje od roku 2004. Také její sestřenice Helena Štefancová má dlouholeté zkušenosti s fotoaparátem a za své fotografie získala i několik ocenění. Obrázky si návštěvníci mohou prohlédnout až do 26. září.

Loučení s létem

Třebechovice pod Orebem - Léto se pomalu chýlí ke konci a je třeba se s ním pěkně rozloučit. V Třebechovicích to udělají ve velkém stylu. Čtvrtek 31. srpna bude patřit rodinám s dětmi a také milovníkům hudebních vystoupení. Chystá se pohádková diskotéka s bublinkovou show, Olympijské hry s Obelixem z daleké Gálie – netradiční olympijské soutěže pro malé i velké, vystoupení kapely Řemen a přední české revivalové kapely AC/DC Czech Revival. Připravena bude zábava a sportovní vyžití spolu s bohatým občerstvením. Akce se koná za Kulturním domem v Třebechovicích pod Orebem a to v poslední srpnový den od 16 hodin.

Krajinomalba v Galerii města

Trutnov - Galerie města otevřela prestižní výstavu krajinomalby, kterou lze ode dneška navštívit. Představuje tvorbu Antonína Hudečka (1872 - 1941), a to ze všech tvůrčích období. Autor je jedním z předních zástupců české výtvarné scény kolem roku 1900 a první poloviny 20. století. Zastoupena jsou jak jeho raná okořská perioda, secesně stylizované práce, rané exprese, mariny, obrazy z Policka a Orlických hor, práce z cest po Rakousku či Slovensku i pozdní častolovické tempery.

Pod Korunou i v podloubí bude živo

Martínkovice - Rozloučení s prázdninami nabídne ve čtvrtek Dětské odpoledne, které vypukne v 16 hodin na Chatě Pod Korunou. Až do 19 hodin zde bude připravený program pro děti od šesti do 12 let. V areálu lze využívat sportovní hřiště, k dispozici je vybavení pro míčové hry. Pro každé dítě, které dorazí na kole, čeká odměna.

Jaroměř - V podloubí na náměstí u chrámu sv. Mikuláše ve čtvrtek v 17 hodin vypukne výjimečné čtvrteční autorské odpoledne písničkářských dvojic.

Run of Clean. Závod, kde čas nehraje žádnou roli

Hořice - Druhý ročník týmového běžeckého závodu Run of Clean se uskuteční v sobotu 2. září od 9 hodin v Hořicích. Sportovně - ekologické akce se může zúčastnit úplně každý, kdo si chce užít zábavu, pohyb a zároveň pomoci životnímu prostředí. Společným cílem jsou totiž uklizené Hořice. Odstartuje se z fotbalového stadionu na Gotthartu, kde bude připraven i doprovodný program. Závod končí na vrcholu rozhledny na Chlumu.