Ve středu od 18.00 se v historickém domku čp. 222 na náměstí Míru můžete dozvědět více o tomto tajemném hudebním nástroji při přednášce předního českého odborníka Daniela Kahudy. Niněry se rozezní pro veřejnost při pátečních Dožínkách v muzeu, které budou v duchu budovatelských 50. let.

Zámek naposledy odhalí svou půdu

Náchod - Netradiční prohlídky připravené pro prázdninové návštěvníky na náchodském zámku se blíží ke svému konci. Ve středu naposled od 14 hodin budou mít zájemci možnost nahlédnout do zámeckého podkroví. Při procházce po půdách a mezi historickými krovy nad hlavními budovami zámku si návštěvníci mohou prohlédnout pozdně barokní střešní konstrukci a seznámit se s historickými tesařskými pojmy jako hambalka, zazubený rošt, rybinové plátové spoje či námětkový krov.

Stroje, kam se podíváš!

Jičín - Ještě ve středu a ve čtvrtek můžete navštívit již 21. ročník odborného veletrhu komunálních, silničářských, hasičských a dalších speciálních nástaveb, který se koná v areálu firmy KOBIT v Jičíně. Brány se otevírají v 10 hodin a na návštěvníky čeká hlavní program od 11 do 14 hodin. Připravena je léty ověřená prezentace, která klade důraz hlavně na dynamičnost a představení novinek. Návštěvníci shlédnou také praktické ukázky, během kterých se představí okolo padesáti strojů a zařízení.