„Pro děti a mládež bude sobotní letecký den opět zdarma. Na akci by měly dorazit i stovky dětí z dětských domovů z celých východních Čech," řekl Jozef Daňo, jeden z organizátorů akce. Na pátek je připraven program a již teď mají organizátoři potvrzenou účast více jak 1300 dětí.

Po seminářích se jen zaprášilo

Pátek je tradičně zaměřený odborně pro složky integrovaného záchranného systému. Semináře pro hasiče a záchranáře byly během několika hodin naprosto plné, zájem vidět leteckou techniku v pátek na výstavě byl rekordní a v další dny do Hradce na letiště přiletí několik desítek helikoptér, vírníků a letadel z celé Evropy.

Novinkou při letošním ročníku bude mezinárodní letecká výstava zaměřená na vrtulníkovou techniku. V rámci akce proběhne také zasedání Parlamentního podvýboru pro vědu, výzkum, letectví a kosmonautiku.

Na letiště můžete přijít již ráno

Hlavní program začíná v sobotu od dvanácti hodin, ale brány letiště budou pro veřejnost otevřeny již od devíti hodin. Vstupné pro dospělého je 150 korun.

V uplynulých deseti ročnících se sešlo na královéhradeckém letišti mnoho odborníků z řad výrobců zdravotnické techniky, provozovatelů záchranných služeb, zástupců výrobců letecké a vrtulníkové techniky. Na mezinárodních kongresech, které se  konaly v rámci prezentace integrovaného záchranného systému, si přední evropští odborníci vyměňovali zkušenosti.