Unikátními koncerty si prestižní mezinárodní festival Pardubické hudební jaro připomene 330. výročí od narození světoznámých skladatelů Johanna Sebastiana Bacha a Georga Friedricha Händela.

Francouzský rytíř

„Na konci února se ve východních Čechách představí francouzský cembalista, dirigent a varhaník Stéphane Béchy, který je nositelem národního rytířského řádu umění a literatury Francie. V koncertních sálech v Pardubicích a v Přelouči s ním vystoupí rezidenční soubor festivalu Barocco Sempre Giovane," informoval náš Deník umělecký ředitel festivalu Josef Krečmer.

Pardubické hudební jaro
Čtvrtek 26. února, 19 hodin:
Rytířský sál pardubického zámku
Pátek 27. února, 19 hodin:
Občanská záložna Přelouč

Barocco Sempre Giovane
Stéphane Béchy – cembalo
Program:
G. F. Händel, J. S. Bach

Hudební zážitek

Program nabídne shodně dva opusy od Bacha i Händela a obecenstvo se může těšit na velkou hudební lahůdku.

„Jsem opravdu velice rád, že můžeme v Pardubicích přivítat právě špičkového světového umělce Stéphana Béchyho, který je nositelem významného francouzského ocenění. Vzhledem k tomu, že vyučuje hru na cembalo na několika hudebních akademiích ve světě, je pro nás čest, že zavítá i do východních Čech," sdělil umělecký ředitel festivalu Pardubické hudební jaro.

Pardubice a Přelouč

„První koncert se uskuteční ve čtvrtek 26. února od 19 hodin v Rytířském sále zámku v Pardubicích, o den později, v pátek 27. února, přijde na řadu jeho repríza v Divadelním sále Občanské záložny v Přelouči," prohlásil tiskový mluvčí hudebního festivalu Vojtěch Jurásek a dodal, že vstupenky na oba koncerty je možné získat v obvyklých předprodejích.   (pad)