Návštěvníky jistě zaujmou expozice  cestovních  kanceláří,  nabídky lázní, vybavení pro cyklisty, cyklomapy, obytné vozy a hotelbus, vodní turistika,  turisticky významné lokality z celé České republiky. Chybět nebudou ani ubytovací zařízení  a také  výrobky i potraviny, které jsou typické především pro východní Čechy. Ty bude samozřejmě možné ochutnat a zakoupit. Jedinečná bude výstava turistických známek a „maxivýletek“ Česko ve 3D.

Některé cestovní kanceláře představí dotované zájezdy pro seniory.  K plavbám po  Nizozemsku a Baťově kanálu pozve rekonstruovaná obytná loď Laura.  Nejmenší návštěvníci se budou moci zapojit do činnosti Dětského ateliéru v expozici Muzea východních Čech i vyzkoušet dětská jízdní kola během soutěží.

Oděvní doplňky i šaty ze světoznámé Vamberecké  krajky se představí návštěvníkům během módní přehlídky. Sýry a klobásy na pultech slovenských expozic  budou jistě také příjemným překvapením.

Milovníky cestování svým povídáním i zpěvem jistě potěší známý písničkář a cestovatel Jan Burian, který v rámci doprovodného programu vystoupí zítra. Nejen mladé vyznavače cyklistického sportu určitě  v sobotu zaujme  Dominik Nekolný při své profesionální bike BMX a trial show.

Navštivte dispečink Povodí Labe

Součástí veletrhu se nově stal Den vody. Povodí Labe v sobotu otevře svůj dispečink a laboratoře pro širokou veřejnost, stejně tak ve spolupráci se společností  ČEZ  bude  pro návštěvníky otevřená i malá vodní elektrárna Hučák. Přesun mezi jednotlivými objekty usnadní kyvadlová doprava hradeckého turistického vláčku.

Partnerskou akcí veletrhu se také  stal festival Cyklocestování,  při kterém se setkají milovníci cyklistiky a předají si zkušenosti formou cestovatelských besed s promítáním. Festival se koná v sobotu 17. března a v neděli 18. března v kině Centrál.