Trutnov Open Air festival letos přichází s novými, ale i Trutnovanům již dobře známými muzikanty. Po třech letech se na tzv. český Woodstock vrací zpěvák Rachid Taha.

V programu lze také vyzdvihnout belgickou zpěvačku podobného ražení  Natachu Atlas. „Na srpnové oslavě míru a přátelství zazní i reggae v jeho nejryzejší podobě. Od syna slavného otce Boba Marleyho Juliana, který je navíc nejen hlasem věrnou kopií svého otce," sdělil Martin Věchet, pořadatel festivalu.

Návštěvníky rozhodně zaujme i legendární britský hudebník John Mayall, učitel samotného Erica Claptona. Další hvězdy festivalu jsou ve znamení tvrdšího žánru – punku.

Na letošní ročník ovšem přilákají nejen zahraniční interpreti. Poprvé do Trutnova zavítají tuzemští WWW a to hned v netradičním složení, s bubeníkem Pavlem Fajtem. Zajímavé bude jistě také spojení Jasné páky s Davidem Kollerem.

Čím dál populárnější brněnské duo Čokovoko je známé svými neotřelými texty.

Mezi již tradičními skupinami lze najít The Plastic People of the Universe, Čankišou, Mňága a Žďorp, Volant, Švihadlo, Sto zvířat, Garage a mnoho dalších. „Milovníci říznějších rytmů a punku se mají letos na co těšit. Už dlouho se nám takováto různorodá, ale přitom spřízněná skupinka pod horama nesešla," říká pořadatelka Eva Navrátilová.

Vladimíra Junková