Dnešní otázka zní:

Mezi okny domu čp. 111 na Malém náměstí můžete vidět destičku s nápisem „Domy ohněm burkušů zpustošené, nyní ovšem nákladem Forbelského v poctivosti obnovené“. Je to připomínka smutné události, která se ale nedotkla této stavby. Na konci sedmileté války bylo totiž město na několika místech zapáleno oddílem pruských kozáků. Ve městě i na předměstí tehdy shořelo téměř 200 domů. Víte, kdy skončila sedmiletá válka?

Otázku uslyšíte dnes mezi 14. a 15. hodinou ve vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové na frekvencích 90,5 FM pro východní Čechy, 95,3 FM pro Královéhradecko, 96,5 FM pro Rychnovsko, do Hradce Králové také můžete zatelefonovat správnou odpověď.

Ceny pro dnešní výherce:

Šťastný den! 1. víkendový pobyt v Lázních Velichovky pro dvě osoby, 2. dárková poukázka ke konzumaci v Restaurantu U Radnice Hradec Králové v hodnotě 300 korun, 3. kniha Hradec Králové – historické pohlednice, 4. mapa Hradce Králové, 5. turistický průvodce Francií, 5. čtyři vstupenky do Obřího akvária, 6. CD Hradec Králové, tričko, jojo a permanentka na 5 hodin do Městských lázní Hradec Králové

13. července vyhrála Anna Ruprechtová z Opočna. Správná odpověď zněla: Husovo náměstí bylo vydlážděno v 16. století.