Už v roce 2014 soubor získal čestné uznání za nahrávku Leoš Janáček - Příhody lišky Bystroušky; Musorgského Obrázky z výstavy. V obou případech stál za úspěchem dirigent Paul Mauffray.

Podle Pavla Jakuba Sršně z Filharmonie Hradec Králové  je nahrávka  Leoš Janáček – Seznamte se! edukativním programem bernsteinovského typu, který se snaží přiblížit lidem  hudbu celosvětově uznávaného skladatele.

„Jenom v Čechách k němu publikum hledá cestu stále těžko. Věříme, že prostřednictvím zapáleného „janáčkologa", amerického dirigenta Paula Mauffrayho, který se naučil česky z libret Janáčkových oper, se nám podaří alespoň o krůček v tomto procesu postoupit dál," uvedl Pavel Jakub Sršeň.

Prestižní Americká cena byla založena v roce 2009 a uděluje se každoročně v mnoha oblastech živého umění. Soustřeďuje se na rozeznání a odměnění nejlepších umělců, souborů a skladatelů ve Spojených státech.

Paul Mauffray, který pochází z americké Louisiany,  je ctitelem Leonarda Bernsteina. Jeho koncerty s výkladem uváděných skladeb si v době svých studí natáčel z televizního vysílání a později  na tradici slavného dirigenta navázal vlastními pořady.

Paul Mauffray byl úspěšný i v dalších soutěžích. Obsadil druhé místo v mezinárodní dirigentské soutěži Bartók International Opera Conducting Competition a  postoupil do semifinále soutěží  ve španělském Cadaques, v Bonnu či na Pražském jaru.