Hradec Králové: V neděli zažije Adalbertinum Velký dětský karneval. Na programu jsou písničky, soutěže, tanečky… Zlatým hřebem bude defilé masek. Karneval začíná v 15 hodin.

Hradec Králové: V sobotu od 20 hodin začne v Aldisu 13. královéhradecký městský ples. Ples otevře Pirate swing band se svými sólisty. O předtančení se postarají MTC Krok, T-BASS a Bonstep. Malý sál nabídne Blue band a  Dělovou kouli. Labský sál ovládne Duo Scarabeus, ve foyer vystoupí kapela Navostro.

Dohalice: V sobotu ve 14 hodin se v Dohalicích rozpoutá již jedenáctá bitva barbarů proti rytířům. Letos bude pokračovat příběh cyklu Dračí setba. Představí se bojovníci z různých období. Boj trvá kolem dvaceti minut.

Jičínsko: Plesová dekorace – kádě plné ryb

Valdice: V kulturním domě ve Valdicích se v sobotu koná Rybářský ples. Začíná v 19.30 hodin a za hudebními nástroji se vystřídají skupiny Cargo a Levou rukou. Samozřejmě nebudou chybět ryby. Autobusová doprava je z Jičína do Valdic na ples zajištěna, bližší info na www.mocrsjicin.

Libošovice: Obecní úřad Libošovice a Knihovna Antonína Bocha srdečně zvou v sobotu v 16 hodin do místní knihovny na slavnostní uvedení nové knihy historika a archiváře Karola Bílka Malé dějiny Sobotecka, 2. díl, spojené s prodejem knihy a autogramiádou.

Butoves: Výbor ZO SPCCH Jičín zve své členy a příznivce na vítání roku 2014, které se uskuteční v sobotu v 15 hodin v restauraci Butovanka.

Náchodsko: Nejlepší dřevorubci  položí velikány přesně

Adršpach: Šestý ročník oblíbeného klání Dřevorubec roku Adršpach 2014 se koná v sobotu v Dolním Adršpachu za hlavním parkovištěm. Soutěžit se bude v disciplínách jako výměna řetězu, štípání, přesekávání, odvětvování a v královské disciplíně kácení na přesnost. Začátek závodů je v 10 hodin. Diváky čekají soutěž ve štípání, projížďky terénním vozem, ukázky dřevosochařství, výstava historických pil či terénních vozů nebo ukázky přibližování koněm. Závody zakončí dřevorubecké posezení s taneční zábavou v Hotelu Skalní Město.

Janovičky u Broumova: Svaz sportu psích spřežení a M.C. Metuje Červený Kostelec pořádají 12. ročník závodů psích spřežení mistrovství České republiky Kendy´s Cross Country MID Janovičky 2014, které se uskuteční o tomto víkendu. Začátek závodů je po oba dva dny vždy v 10 hodin. Délka tratě je 32,3 kilometru a vede po lesních cestách technicky náročným kopcovitým terénem. V sobotu večer se uskuteční tradiční rockotéka a projekce filmů s tematikou závodů psích spřežení. V případě špatných sněhových podmínek se závod bude konat na kárách.

Rychnovsko: Doudlebský zámek hostí farmářský trh

Doudleby nad Orlicí: I letos budou na doudlebském zámku pokračovat oblíbené farmářské trhy. První se koná již tuto neděli od 10 do 15 hodin. Budete mít možnost nakoupit výrobky z farem a zahrádek, řemeslné výrobky a samozřejmě nebude chybět stánek s grilovanými klobásami a občerstvením. Ohřát se můžete při kávě nebo čaji v zámecké kavárně.

Trutnovsko: Řemeslný workshop ukáže, jak se co dělá

Dvůr Králové: Již třetí ročník řemeslných workshopů se uskuteční v sobotu od 14 hodin v Domě dětí a mládeže Jednička. Připraveny jsou ukázky tradičních i novodobých technik a v otevřených dílnách si mohou zájemci vyzkoušet činnosti, které je zaujmou.