Šprýmař Horváth

„Psaní scénáře bylo dost komplikované. Přece jen to není úplně moje parketa. Občas jsem se trochu trápil, ale snažil jsem se vytvořit takový příběh, aby byl co nejvíce uvěřitelný," sdělil v rozhovoru pro Deník scénárista a režisér Miloslav Halík, jemuž prý příjemné starosti přidělal i věčný šprýmař, který se na filmovém plátně objevil poprvé –  bývalý úspěšný plzeňský fotbalista Pavel Horváth.

„Po prvním natáčecím dni jsme z něj byli nadšení. Je to výborný člověk, zodpovědný a má přirozený talent bavit lidi. Proto jsme se rozhodli, že jeho roli oproti původnímu záměru rozšíříme. Kvůli tomu jsme však museli upravit řadu obrazů. Přes den jsme točili a po nocích jsem ještě přepisoval scénář. Ale takový je život," usmíval se Miloslav Halík.

„Režie už tak složitá nebyla. Myslím, že jsme měli vše docela dobře připravené. Pracoval jsem s lidmi, s kterými jsem chtěl, obsazení jsem měl přesně takové, jaké jsem si přál, takže jsem měl představu o tom, co asi tak od herců mohu čekat. Opravdu jsem měl velké štěstí na spolupracovníky," zdůraznil režisér a scénárista Decibelů lásky, jemuž udělalo radost i hodně vlídné přijetí filmu při hradecké předpremiéře.

Už na autogramiádu do prostor Obchodního centra Futurum totiž dorazily davy lidí.

„Je vidět, že jsou diváci na film natěšení. Největší zásluhu na tom samozřejmě má Michal David. Je to výborný člověk a muzikant. Lidé ho mají rádi. Tak doufám, že je Decibely lásky nezklamou," podotkl Miloslav Halík, který se v Hradci Králové objevil s řadou mladých protagonistů.

„S mladými herci se vždycky točí dobře," pravil.

„Celý tým byl v pohodě. Pan režisér na nás při natáčení neřval, ale naopak nám dal prostor," tlumočila své první zkušenosti s filmovým natáčením představitelka Betky Alžběta Bartošová.

„Nejdříve jsem se trochu bála, ale celkový dojem z natáčení byl skvělý. Zážitků mám z něj hodně. Třeba když jsem musela loni v září, kdy už byla strašná zima, v letních šatičkách předstírat, jak je mi krásně teplo," zasmála se Alžběta Bartošová.

Velký zážitek

„Byl to velký zážitek a obrovská zkušenost. Moc si té příležitosti vážím," řekl představitel Viktora Martin Hejný. „Moje postava je ve filmu hlavně proto, aby dokázala, jak silné může být přátelství," vysvětlil Martin Hejný.