Hradecko: O posvícení též na výstavu zvířectva

Chlumec nad Cidlinou: Základní organizace Českého svazu chovatelů Chlumec nad Cidlinou pořádá o posvícení tradiční výstavu drobného zvířectva ve dnech 22. a 23. října. K vidění budou králíci, holubi, drůbež, exotické ptactvo, ovce, kozy a další zajímavosti. Chovatelé si budou moci zakoupit chovný materiál na příští sezonu. Zároveň bude probíhat soutěž o ceny, kde budou například vstupenky do Fajn parku, jízda kočárem, palivové dřevo a jiné zajímavé odměny. Výstava se koná v areálu ZO, vedle se nacházejí pouťové atrakce.

Jičínsko: Sezonu otužilců zahájí setkání na rybníku kníže

Jičínsko: Karavana otužilců Nová Paka oslaví příští rok 20 let své existence. Klub sdružuje zimní plavce z Nové Paky a okolí. Také letos se  sjedou zimní plavci z celé republiky i ze zahraničí a v sobotu 22. října se od 13.15 hodin utkají na rybníku Kníže v plaveckých závodech na čas. Jedná se o začátek sezony, voda bývá ještě celkem teplá a i sluníčko většinou trochu hřeje. Závody v zimním plavání jsou pro všechny generace. Začínající otužilci, kteří si netroufnou na nejdelší trať dlouhou 1000 metrů, mohou zkusit některou z kratších tratí (750 m, 500 m, 250 m, či jen 100 metrů). Nejkratší trať 100 metrů není na čas, je vnímána jako šance pro nové začínající otužilce, třeba i pro neregistrované plavce či děti otužilců. Kdo si netroufne do vody, může alespoň přihlížet krásným závodům na břehu podzimního rybníka Kníže.

Náchodsko: Slavnost stromů: Vysadí nový dub

Česká Skalice: Tradiční akce Slavnost stromů se uskuteční v sobotu 22. října od 14 hodin. Návštěvníci společně vysadí do zahrady Vily Čerych nový sloupovitý dub a poté si při teplém nápoji v kavárně poslechnou povídání vzácného hosta - Marie Hruškové - o památných stromech. Na základě jejích knih vznikl například dokumentární cyklus Paměť stromů.

Rychnovsko: Svatební party nanečisto s ochutnávkou i přehlídkou

Rychnov nad Kněžnou: Pokud chystáte svatbu a uvítáte tipy, triky, rady i nápady, jak originálně pojmout svůj významný den, tak se přijďte inspirovat na „Svatební party nanečisto a jinak". Jedná se o první ročník netradiční svatební show, která vypukne v pátek 21. října od 16 hodin v KC Kněžna. Budoucí nevěsty se mohou těšit na módní přehlídku svatebních šatů, ale i ochutnávku cukroví. Nechte si vytvořit účes svých snů, vyzkoušejte výrazné slavnostní líčení a přijďte si prohlédnout práci místních fotografů.

Trutnovsko: Papírové modely obdivujte v Dubenci

Dubenec: Originální výstavu papírových modelů železnic mohou návštěvníci vidět v sobotu 22. října od 9 do 16 hodin v tělocvičně Základní školy Dubenec. Prohlédnou si, co vše lze slepit z papíru. Kromě soutěžních modelů jsou přichystané doprovodné akce. Pod titulem Rozhlédni se, člověče se ukrývají papírové rozhledny České republiky, modelová železnice - letos přes celou školní chodbu. V divácké soutěži lze vybrat nejhezčí model nebo si popovídat přímo s tvůrci vystřihovánek, případně nějaké zakoupit. K vidění budou i výrobky žáků z místního modelářského kroužku.