Hradecko: V Jesličkách se bude hrát v noci

Hradec Králové: Už čtvrtým rokem se Divadlo Jesličky připojuje k velkému mezinárodnímu projektu Noc divadel. Akce, která proběhne třetí listopadovou sobotu souběžně v 11 evropských zemích, se jen v Čechách zúčastní více než 80 souborů. V sobotu 19. listopadu čeká na návštěvníky Jesliček divadelní maraton plný představení pro děti i dospělé. Od 17 hodin až do půlnoci se na velké scéně i v komorních učebnách a zkušebnách vystřídá řada herců a muzikantů. Celý večer se ponese zcela v duchu motta: Než obnažíš svoji duši, ujisti se, že ti sluší. Více info na stránkách divadla.

Jičínsko: Všechny Kateřiny potěší vstup zdarma

Úbislavice: V sále pohostinství u kostela přichystali nasobotu 19. listopaduKateřinskou zábavu. K poslechu a tanci zahraje hudební skupina Wings.Vstupné činí 60 korun, ovšem všechny Kateřiny mají vstup zdarma. Bohaté občerstvení zajištěno, všichni jsou srdečně zváni. Akci pořádá Okrašlovací spolek Stav.

Náchodsko: Webrovkafest podpoří děti z domovů

Teplice nad Metují: Již 15. ročník charitativního hudebního festivalu na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest se koná ve dnech 18. a 19. listopadu v bývalém rekreačním komplexu Klučanka v obci Dědov nedaleko Teplic nad Metují. Hlavním tahákem jubilejního ročníku festivalu bude skvělá dánská kapela Euzen, která hraje alternativní pop s jasným nordickým tónem. Nebudou chybět české kapely jako například Echt!, Pepa Lábus a spol. či Synové výčepu. Dětskou divadelní scénu letos opanují loutky, a to Kopeckého loutkové varieté ze slavné loutkoherecké dynastie nebo rodinné divadlo manželů Kašparových louTKA – kaTKA. Více informací a celý program najdete na webu www.webrovkafest.com.

Rychnovsko: Advent se blíží. Hlinné předvede různé betlémy

Hlinné: Doba adventu se pomalu, ale nezadržitelně blíží a s ní přichází již tradiční vánoční výstava v Hlinném. V letošním roce se zahrádkáři z Dobrého zaměřili především na různé betlémy z bohaté sbírky soukromého sběratele. K vidění budou dále nejen ozdobené stromky a vánoční aranžmá, ale i adventní věnce, svíčky, perníčky, květiny, cukroví a vše, co k Vánocům patří. Výstava se koná v bývalé školeo víkendu 19. a 20. listopadu.

Trutnovsko: Ben Cristovao vystoupí v centru Uffo

Trutnov: Stále populárnější zpěvák a sportovec Ben Cristovao dorazí v pátek 18. listopadu do trutnovského společenského centra Uffo. Od 19 hodin tu předvede svou jedinečnou show. „Ben Cristovao ukazuje, že po šesti letech usilovné práce lze vybudovat hudební projekt s pevným jménem a zázemím. Dávno se nejedná o účastníka televizní reality show, ale o úspěšného mladého zpěváka, který kolem sebe soustředí tým lidí posouvající možnosti hudební zábavy o několik kroků dále oproti běžné tuzemské produkci. Je navíc silnou osobností sociálních sítí. Jeho živé show jsou energickým zážitkem. Zpěvák právě finišuje práce na novém albu, a tak se fanoušci mohou těšit, že některé z nových písní uslyší také naživo," pozvali na koncert organizátoři trutnovského koncertu. Jako předskokan vystoupí od 19 hodin DJ Abdu, hlavní koncert přijde na řadu zhruba o půlhodiny později.

Chrudimsko: Nejen o Vánocích s výtvarnicí a spisovatelkou

Dvakačovice: Kulturní komise a Evangelický farní sbor v Dvakačovicích pořádajív sobotu 19. listopaduod 15 hodin v sále na faře besedu s výtvarnicí a spisovatelkou Kamilou Skopovou nazvanou „Nejen o Vánocích". Zájemci si mohou zakoupit kalendář „Rok 2017 v babiččině kuchyni", dětské knihy a další publikace. Součástí besedy bude i prezentace rukodělných výrobků ze skla Marcely Růžičkové z Lužických hor s možností vyrobit si vlastní výrobky ze skleněných komponentů (kytičky, zvířátka, šperky atd.).