Hradecko: Naučí skautské uzly jednoduše a rychle

Hradec Králové: Turistický oddíl mládeže 1722 Pěšinky a Ostříži zve kluky a děvčata v sobotu 3. prosince na uzlování pro úplné začátečníky a mírně pokročilé zakončené samostatnou soutěží a odměněné cenami. Čertíci nebo andílci (podle vašeho výběru) vás naučí kterýkoliv ze základních skautských uzlů jednoduše a rychle. Pokročilí budou mít příležitost změřit síly s ostatními účastníky. Přijít můžete mezi 9.30 a 11.30 hodinou do budovy Orla v hradecké Kozinově ulici (za budovou DDM - vchod i trasa od zastávky MHD Zimní stadion budou označeny). Předpokládané ukončení akce do 15 hodin. Vezměte si s sebou přezůvky a větší svačinu. Mezi uzlováním si budete moci vyzkoušet i jiné soutěže (pexeso, šipky, sudoku…), deskové hry a podle počasí i hry na hřišti.

Jičínsko: V muzeu koupíte i drobné dárky

Lomnice nad Popelkou: I letos budou moci návštěvníci muzea zhlédnout výstavu betlémů. Specialitou bude prodej vánočního zboží – pohlednic, vánočních dekorací, betlémů nebo světelných okenních portálů.

Náchodsko: Otužilci zamíří na Hvězdu

Police nad Metují: Už v pátek se na jednom z vrcholků Broumovských stěn začnou scházet otužilí táborníci, aby se zúčastnili Zimního táboření na Hvězdě. Až do neděle je čeká pobyt v zimních podmínkách v přírodě. Nebude chybět táborová vatra, posezení s trampskou kapelou a vyhlášení nejstaršího, nejmladšího a nejvzdálenějšího účastníka.

Rychnovsko: Vánoční strom rozsvítí Mikuláš

Opočno: Na mnoha místech na Rychnovsku září vánoční stromy. Jinak tomu je v Opočně, kam přijede Mikuláš i s anděly v sobotu, aby na Kupkově náměstí v 16.45 hodin rozsvítil strom. Nebudou chybět čerti a ohňostroj.

Trutnovsko: Na vánoční afro trhy do zoo

Dvůr Králové: V zoo zavládne vánoční atmosféra už během prvních dvou prosincových víkendů, kdy se tu budou konat vánoční trhy, a to vůbec poprvé. Návštěvníci se kromě ukázky české a africké vánoční tvorby nebo nákupu dárků mohou těšit na společné rozsvěcení originálního vánočního stromu.

Chrudimsko: Děti potěší Mikulášský večer s nadílkou

Škrovád: Spolek Bzuk si dovoluje pozvat na Mikulášský večer s nadílkou, který se uskuteční v sobotu 3. prosince od 16.30 hodin v Hospůdce Pod Kopcem ve Škrovádě. Těšit se můžete na hry a soutěže, ocenění nejlepších masek čertů a andílků (dětí i dospělých), mikulášské menu, dětskou diskotéku a především příchod Mikuláše s anděly i čerty. Při příchodu do hospůdky budete mít možnost vložit do tajné truhly podepsaný „Mikulášský balíček" se seznamem dobrých i špatných skutků vašeho dítěte. O vše ostatní se již postará Mikuláš, andělé a čerti. Rezervace míst na telefonním čísle 776 200 250 nebo v hospůdce.