Hrádek u Nechanic: Víkend bude na zdejším zámku patřit nejen prohlídkám za doprovodu hraběcí rodiny, služebnictva a dalších historických postav i postaviček. Hlavní část programu je soustředěna na sobotu, který začne v 9 hodin mší svatou v zámecké kapli. Na nádvoří zámku se pak od 15 do 17 hodin uskuteční mezinárodní přehlídka folklorních souborů pod názvem Setkání s folklorem. Večerní program začne v 19 hodin představením Divadelního spolku Jirásek z Nového Bydžova, který uvede komedii Tři v tom. A večer vyvrcholí ohňostrojem a nočními prohlídkami zámku. Přes den v sobotu a v neděli jsou připravena vystoupení šermířské skupiny Abbaca z Hradce Králové, své umění předvedou i sokolníci.

Hradec Králové: V sobotu od 10 do 18 hodin ožije centrum Hradce Králové ruchem tvorby hrnčířských dílen, sklářských a keramických ateliérů. Na Tylově nábřeží se uskuteční 8. ročník svátku keramiky a skla. I tentokrát budou moci návštěvníci prohlížet a nakupovat výrobky sklářských a hrnčířských mistrů z celé země a současně obdivovat předvádění tradičních řemeslných technik. Vše se uskuteční za  doprovodu hudby. V dopoledních hodinách zahraje Dechový orchestr města Hradec Králové, po poledni se představí formace Nadoraz a On Line Session, v závěru akce pak zahraje Art Jazz Band.

Hradec Králové: Integrační centrum pro cizince pořádá v sobotu mezinárodní turnaj v nohejbale ve Sportovním areálu Bavlna Hradec Králové, a to od 10 do 18 hodin. V nohejbale se utkají týmy cizinců z Peru, Ruska, Ukrajiny, Afghánistánu, Egypta, Vietnamu, Nizozemska a Velké Británie. Za Českou republiku budou o vítězný pohár bojovat týmy hudební kapely Memphis a tým Diecézní charity Hradec Králové. Připraven je bohatý doprovodný program.