Hradec Králové: Již poosmé se v sobotu  na Tylově nábřeží uskuteční ojedinělé setkání řemeslníků z Česka i zahraničí. Nábřeží řemeslníků totiž nabízí nejen prodej originálních výrobků, ale zároveň si zvídavé děti mohou některá řemesla samy také vyzkoušet. Děti tak mohou kroužit hrnečky, kovat na kovadlině, zdobit perníky nebo vyrábět prstýnky.  Před Pedagogickou fakultou se začíná od deseti hodin a končí v osmnáct hodin.  Celodenní program doplní živá hudba, městské děti tu také poznají některá zvířata, která v ulicích rozhodně nepotkají. Chybět nebudou ani pohádky.

Hradec Králové: Čtrnáct dní uplynulo jako voda. Zájemci se tak mohou v sobotu  mezi osmou a  dvanáctou hodinou opět vypravit  do Gayerových kasáren,  kde pokračují další farmářské trhy. Vybírat  kvalitní české zboží tu můžete v téměř padesáti  stáncích.  Každý si přijde na své – prodávat se bude vše od masných výrobků přes ovoce a zeleninu až po sladkosti a pekařské zboží. Farmářské trhy nabídnou i takové výrobky, které v běžné obchodní síti nenajdeme, jako jsou mošty a ovoce v kvalitě bio, výrobky z ovčího mléka nebo tvarohové a kozí sýry, brynza či holandská gouda.

Čistěves: V obci se v sobotu od 13 hodin setkají přátelé aviatiky a modeláři. Jde o akci Čistěveský dráček, která se uskuteční na louce za obecním úřadem. Organizátoři slibují také jedno překvapení.

Librantice: Ve zdejší obci si v sobotu od čtrnácti hodin připomenou sté výročí založení obecné školy. Obecní úřad společně se školou připravil nejen prohlídky samotných tříd, ale vystoupí tu také žáci školy, soubor z Mistrovi  předvede Českou besedu a  z Třebechovic přijedou mažoretky.