Hradec Králové: Pokud ne ven, pak do Adalbertina se v sobotu jaro určitě dostaví. Od 9 do 16 hodin se tu koná již tradiční Velikonoční jarmark, na kterém to jarem a blížícími se Velikonocemi vonět bude. Ve všech sálech Adalbertina a na přilehlém parkovišti uvidíte širokou plejádu řemeslníků, lidových umělců a prodejců velikonočních artefaktů i všemožných pochoutek.

Hradec Králové: V pátek a v sobotu se v Kongresovém centru Aldis uskuteční již 14. ročník veletrhu cestovního ruchu Infotour & Cykloturistika. Pro veřejnost bude veletrh otevřen v pátek od 10 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 17 hodin. Vstup je zdarma. Kromě nabídek cestovních kanceláří a agentur se návštěvníci budou moci seznámit s nabídkou dotovaných zájezdů pro seniory 55+, nabídkou turistických a kulturních pobytů pro nezadané, plaveb po Nizozemsku a po Baťově kanálu či cestování hotelbusem. Některé lázeňské subjekty nabídnou wellness pobyty.

Hradec Králové: Muzejní neděle nazvaná Od masopustu k Velikonocům se připravuje v hradeckém Muzeu východních Čech. Účastníci si poslechnou povídání o zvycích a tradicích Velikonoc, vyrobí si velikonoční přání zdobená různými technikami i závěsnou velikonoční dekoraci. Program je určen pro děti od 6 let. Na program je nutné se předem objednat telefonicky na číslech 495 512 391(2), 734 203 273, nebo na e-mailu objednavky@muzeumhk.cz.