Chtěl tím vzdát hold slavnému českému kreslenému seriálu, v představení nechybějí roboti, zmenšovací pilulky či yetti.

Podle Drábka je hradecká inscenace určená všem věkovým kategoriím. „Záleží mi na tom, aby žádná věková kategorie neostrouhala, aby se souběžně bavila prťata i senioři, o rodičích nemluvě. To je pro mě frajeřina – vystavět inscenaci takhle obojživelným způsobem," uvedl Drábek.

Podle něj milovníci Čtyřlístku najdou v hradeckém představení všechny klíčové fetiše. V rolích ústřední čtveřice vystupují Jiří Panzner jako Myšpulín, Natálie Holíková coby Fifinka, Pavel Neškudla jako Pinďa a Vojtěch Dvořák v roli Bobíka. Důležitým prvkem inscenace je postava holčičky Míši, která je často sama doma a utíká do světa fantazie svého milovaného kresleného seriálu. Na jevišti se objevují v různých rolích také další herci hradeckého souboru. Autorem výtvarné stránky inscenace je Marek Zákostelecký a hudbu složil Darek Král.

Historie čtyř kreslených přátel začala v roce 1969, kdy se v redakci nakladatelství Orbis objevil čtyřiadvacetiletý Jaroslav Němeček s prvním příběhem nazvaným Vynález prof. Myšpulína. Velký zájem čtenářů si vynutil další díly. Seriál má čtyři hlavní hrdiny, žijící ve společném domku ve fiktivní obci Třeskoprsky, která se nachází u rybníka Blaťáku pod hradem Bezzubem. Komiks Čtyřlístek vyšel už česky, slovensky, anglicky, německy, řecky, rumunsky, francouzsky, estonsky, bulharsky, litevsky, maďarsky, portugalsky a turecky.