Kromě tria bratří Ebenových, tedy Marka, Kryštofa a Davida, uslyšíte také celou jejich kapelu ve složení Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse, Pavel Skála (akustické a elektrické kytary) a Jaromír Honzák (kontrabas). Během koncertu, který začíná v devět hodin večer, bude návštěvníkům k dispozici také proslulá Toniova kavárna v areálu zámku.

Petr Kolář míří do Vrchlabí

Královéhradecko - Krkonošské pivní slavnosti ve Vrchlabí letos slaví plnoletost. Pro osmnáctý ročník nejstarší pivařské akce v Krkonoších, který se letos koná 
v sobotu 8. srpna na vrchlabském náměstí a přilehlých prostranstvích, pořadatelé připravili atraktivní program. Celodenní svátek zlatavého moku ozdobí koncerty Petra Koláře s kapelou nebo vystoupení Ivana Mládka a jeho Banjo bandu. Novinkou v programu slavností bude Pivní škola Jardy Učíka, který je držitelem titulu Nejlepší český výčepní. Kromě hlavních hvězd se během dne na pódiu vystřídají také kapely Ready Kirken, Tři sestry Banditos a Alibi rock.

V Hronově začíná uznávaný festival ochotnických divadel

Východní Čechy, Hronov - Již 85. ročník celostátní mezidruhové přehlídky amatérského divadla s mezinárodní účastí Jiráskův Hronov začíná už tento víkend.

Prologem festivalu bude slavná Shakespearova komedie Jak se vám líbí, jak se vám líbí? v netradičním pojetí, kterou v pátek 31. července v 18.30 hodin v Jiráskově divadle představí Divadelní klub Jirásek z České Lípy.  Se známými písničkami vystoupí na náměstí Čs. armády ve 21.15 hodin skupina The Beatles Revival.

Slavnostní zahájení se uskuteční v sobotu 1. srpna v 15 hodin opět na náměstí. Těšit se můžete na  pozoruhodnou kapelu The Tap Tap, Koletovu  hornickou hudbu nebo orientální tanečnice.

Prestižní festival během devíti dnů nabídne návštěvníkům nejúspěšnější inscenace z celostátních přehlídek i tvorbu zahraničních souborů. Je otevřen všem divadelním žánrům. Jsou tu k vidění inscenace klasické činohry, experimentálního a studentského divadla i malých jevištních forem. Vystupují tu loutkoherci, diváci si tu najdou představení tanečního a pohybového divadla i hry pro děti.

Součástí přehlídky je bohatý doprovodný program, který nabídne koncerty kapel různých žánrů, taneční vystoupení, výstavy, workshopy, besedy či zajímavá divadelní představení a pohádky pro děti. Program trvá do soboty 8. srpna.