Vernisáž zahájila energická ženská vokální skupina Belle Mama pod vedením Jany Drašarové, která od letošního podzimu funguje při místním DDM Stonožka.

Všichni přítomní umělci a umělkyně byli představeni publiku a odměněni potleskem. Výtvarníky a výtvarnice, kterým je múzou podkrkonošský krajinný ráz a zdejší architektura, spojují také přátelské vazby. Tento fakt potvrzovala vstřícná atmosféra pátečního podvečera.

Poslední výstava

„S trochou nostalgie si můžete užít zřejmě poslední výstavu ve stávajícím prostoru kulturního střediska,“ připomněla plánovanou rekonstrukci budovy malířka a předsedkyně spolku Eva Šinkmanová..

Návštěvníci si, při hudebním dobrovodu kytaristy Martina Jindřiška a kleničky červéného vína, se zaujetím prohlíželi krajinné malby, portréty, instalaci dekorace i dřevořezbu. „To je barokní pop-art. Trochu jako já,“ uvedla s nadsázkou a úsměvem svá díla novopacká výtvarnice Kateřina Krausová. Výstavu, která prezentuje tvorbu spolku za poslední dva roky, můžete navštívit do 9. ledna.

Generální oprava budovy pocházející z roku 1928 za osmdesát milionů korun, na kterou se místní radnice připravuje několik let, má být zahájena v první polovině příštího roku a dokončena v roce 2020. Kulturní a společenské akce se během stavebních prací přesunou do hotelu Centrál, kina, auly gymnázia a dalších vhodných prostor.