Kam za sportem na Hradecku? Tipy najdete zde.
Jaké akce navštívit ve východních Čechách? Čtěte zde.

Hrádek u Nechanic – Prohlídky zámečku v doprovodu „hraběcí rodiny a služebnictva“ jsou připraveny na tento víkend. Zahradní slavnost začíná v sobotu v devět hodin, příchozím bude k dispozici tržiště, ukázky aranžování květin, módní přehlídky, vystoupení skupiny historického šermu, hudební produkce. Nebudou chybět ani noční prohlídky zámku a ohňostroj. V neděli je program podobný, končí se však už kolem čtvrté odpoledne.

Chlum
– Hostinec U Polních myslivců pod rozhlednou na Chlumu v pátek uvádí 20. díl cyklu z historie československé pop music Hluboká brázda – Smutný psaní Rangers. Začíná se v 19 hodin. Po skončení hlavního pořadu vás čekají zpívánky s kytarou.

Hradec Králové - Na Šrámkově statku v Pileticích se každý pátek až do 20. srpna od 18.30 budou konat letní koncerty. V pátek se představí pardubická Marien, v dalších dvou týdnech vystoupí hradecké kapely Dělová koule a Doklobouku. (red)

Račice n. T. – Tělovýchovná jednota Sokol Račice nad Trotinou chystá na tuto sobotu již šestý ročník dne plného sportu a zábavy. Akce nese název „Račičáda“ a uskuteční se v račickém sportovním areálu. Zájemci, kteří se budou chtít do programu aktivně zapojit, se po zaplacení startovného ve výši padesáti korun budou moci zúčastnit všech disciplín.
Hlavní náplň dne vytvoří zábavné týmové hry (13.30 – 18 hod.), počítá se i s kolektivními sporty, kterými budou nohejbal a volejbal (9 – 13 hod.). Po ukončení bude následovat předání cen a volná zábava. Všichni návštěvníci se mohou těšit na živou hudbu. (ill)
. . .