KAM ZA SPORTEM o víkendu? Tipy najdete zde.
Společenské a kulturní akce na východě Čech najdete zde.
SOBOTA

Za každé narozené dítě jeden strom
Chlumec nad Cidlinou – Obnovit dávnou tradici chtějí v sobotu 25. září v Chlumci nad Cidlinou. Akce nese název „Obnovení dekretu osvíceného panovníka císaře Josefa II. – sázení stromů otci – za každé narozené dítě ve městě jeden strom. Ve čtyři hodiny odpoledne se rodiny s novými přírůstky po vítání občánků přesunou do ulice V Lipkách, kde tatínkové zasadí 25 lip srdčitých. Ve městě se narodí asi sedmdesát dětí ročně. Radnice má již vytipovaných několik cest, kolem kterých by se daly stromy vysázet.

Podzimní projížďka mikroregionem Uranická brázda
Roudnice – Všichni příznivci cykloturistiky jsou zváni na v pořadí již sedmou podzimní projížďku Uranickou brázdou. Startuje se v jednu a ve dvě hodiny u budovy Obecního úřadu v Roudnici. Trasy jsou dlouhé deset a třicet kilometrů a na závěr je připraveno posezení na fotbalovém hřišti v Syrovátce.

Horní Černůtky - 3. Hubertova jízda se jmenuje akce v Horních Černůtkách, kde budou oslavovat nejen krásu koní. Večer bude ukončen country bálem s živou muzikou.

Nechanice - Nechanicko na kolech začíná od deseti hodin od kulturního domu.

Hradec Králové - Benefiční rozměr bude mít sobotní večer ve velkém sále Adalbertina. Hradecké divadlo tady od 19 hodin uvede zpěvohru Cikánský baron v podání divadelního souboru z Boleradic. Vstupné je dobrovolné. Po divadle zahraje cimbálová muzika. Zájemci si budou moci koupit i benefiční vstupenky. Výtěžek pořadatel věnuje na zdravý vývoj dětí, konkrétně na pohádky pro ohrožené a postižené. Majitelé benefičních vstupenek si budou moci vybrat nejlepší místa, do sálu půjdou první.

Hradec Králové - Oblíbená maňásková pohádka Pejsek a kočička je pro nejmenší diváky připravena na sobotní dopoledne v hradeckém Adalbertinu. Začíná se od 10 hodin ve Studiu A. Hru nastudovaloHradecké amatérské divadlo loutek.

SOBOTA-NEDĚLE

Výstava zahrádkářů v Blešně
Blešno – Houby, výrobky a ruční práce budou k vidění o tomto víkendu v hostinci U Janků v Blešně. Již sedmý ročník výstavy začíná v sobotu od dvou do pěti hodin odpoledne a v neděli od desti do čtyř. Svými výpěstky a výrobky se může přijít pochlubit každý. Jejich příjem se koná v pátek od 12 do čtyř hodin ve stejném zařízení, kde bude výstava.

NEDĚLE

Výročí oslaví Klubíčkiádou
Chlumec nad Cidlinou – Všichni, kdo rádi chodí nebo chodili do chlumeckého Klubíčka jsou v neděli od dvou hodin odpoledne zváni na Klubíčkiádu do domu dětí a mládeže – nové budovy Občanského centra. Na programu jsou soutěže, výtvarná a keramická dílna, výstava fotografií, malování na obličej i občerstvení.

Svatováclavský koncert je zadarmo
Stěžery
- V kostele sv. Marka ve Stěžerách se v neděli od 18 hodin uskuteční XI. Svatováclavský koncert. Zazní díla J. S. Bacha, H. Purcella, B. Martinů, G. F. Händela, W. A. Mozarta. Učinkovat budou KVAKtet - zobcové flétny, Jablonecké smyčcové komorní sdružení, varhany T. Vachoušek. Koncertu předchází od 17 hodin mše svatá.Vstupné je dobrovolné a výtěžek bude věnován na výrobu nových zvonů. Ke kostelu se dostanete městskou hromadnou dopravou, linkou 16.

Čím operují lékaři
Hradec Králové - Až do 15. října potrvá na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové výstava ex libris s lékařskou tematikou. Díla pocházejí ze sbírky lékaře Rudolfa Príbyše. Expozice je přístupná v pracovních dnech od 8 do 18 hodin.