Hradec Králové – Vedle koupaliště Flošna budou tábořit středověcí rytíři od čtvrtka až do neděle. K vidění budou rytířské turnaje na koních i jednotlivé souboje obrněných mužů. Atraktivní program bude začínat ve všední dny v pět hodin odpoledne a o víkendu od tří hodin. Skupina Excalibur předvádí vystoupení plné kaskadérských kousků a je na divácích, aby jejich výkony zhodnotili. Středověké rytířské divadlo je doplněno o přestávce možností projížďky na koni, lukostřelbou a jinými kratochvílemi.

Hradec Králové – Pro velký úspěch se v sobotu opět uskuteční Farmářské trhy. Od 8 do 12 hodin budou mít lidé na parkovišti u Adalbertina možnost ochutnat a koupit kvalitní a čerstvé potraviny od chovatelů, pěstitelů a zpracovatelů z hradeckého regionu. Kromě domácích uzenin trhy nabídnou i produkty, které nejsou v obchodní síti běžně k mání, například houby, výrobky z ovčího mléka, kozí sýry nebo krouhané zelí. Chybět nebudou ani chléb, preclíky, koláčky a další delikatesy. Své kulinářské umění předvede také herec, moderátor a kuchař Ivan Vodochodský nebo United Steaks Team, tedy mistři republiky v grilování.

Hradec Králové – Pirátský guláš. Tak se nazývá procházka pro děti do 12 let a předškoláky i prvňáčky v doprovodu rodičů, která je na sobotu připravena v okolí rybníka Biřička na Novém Hradci. „Na trase si užijete něco z dobrodružného života pirátů a vyzkoušíte si i malé lanové centrum. Nakonec si uvaříte bramborový guláš podle vlastních představ,“ láká účastníky vedoucí turistického oddílu mládeže Pěšinky a Ostříži Václava Hušková. Sraz zájemců je od 10 do 11.30 hodin u Biřičky. Každý tatínek a kluk by si měli na guláš přinést párek, malou cibulku a trochu pitné vody, maminky a dívky oloupanou bramboru, kousek tuku a trochu hladké mouky. Každý by si měl přinést sůl, koření, kapesní nůž a misku. (čer)

Urbanice - Obecní úřad Urbanice a místní maminky pořádají v soubotu 9. října od 14 hodin na fotbalovém hřišti „Urbanickou drakiádu“. Soutěží se o nejhezčího ručně vyrobeného draka, o největšího a nejmenšího draka a o nejvyšší dračí let.