K vidění je tady přibližně padesátka prací, které tvoří ucelený průřez její několikaletou tvorbou. V autorčině podání tu můžete vidět mimo jiné Dámskou lázeň, vyobrazeného Rádce hospodyňky, Půjčovnu lodiček Josefa Rouska z pražské Kampy, Píseň o ubohý Anežce Böhmový nebo nahlédnout do První pražské kavárny.

„Často do Hradce Králové nejezdím. Několikrát jsem si tady zahrála a asi třikrát jsem tu vystavovala. Líbí se mi u vás, i když to tu znám jen zběžně, mám ráda Velké náměstí. Říkávám si, že bych tady měla strávit více času," svěřila se Iva Hüttnerová, která o sobě říká, že je rodinný typ se vším, co k tomu patří.

Za svoji tvůrčí činnost uspořádala Iva Hüttnerová řadu autorských výstav. Ve své práci zobrazuje především vzpomínky, sny a situace podobné divadelním scénám. Prezentovala se v New Yorku a Stockholmu. Napsala knížky „Obrázky z lásky", „Domácí štěstí" a knížky pro děti „Jak upír Uršulín o zuby a ke štěstí přišel", vydává každoroční kalendář. Její práce jsou zastoupeny v galeriích v tuzemsku i v zahraničí.

„Odpočívání příliš nedám, nejlépe relaxuji na zahradě, když něco dělám. Jsem vášnivá zahrádkářka. Malování je vlastně práce, kdy sedíte na místě a vymýšlíte obrázky. Takový odpočinek doporučuji každému," dodala autorka.

„Ivu Hüttnerovou obdivuji jako herečku i jako malířku. Chtěla jsem její obrázky vidět pěkně zblízka, a tak jsem přišla, " řekla Růžena Žemličková z Hradce Králové.

Výstava končí 17. října, po ní následuje prezence výtvarníka Milana Chabery.

Všestranná Iva Hütnerová vystavuje v Koruně

(ež)