MŠ Markova, Kukleny.Zdroj: Deník/ Pavla Horynová

Mateřská škola byla postavena v roce 2011 jako samostatná budova, určena pro předškolní vzdělávání. Škola je obklopena rozlehlou zahradou s travnatým povrchem. Součástí zahrady je mírný kopec, který děti využívají během celého roku. V roce 2012 bylo na školní zahradě vybudováno dětské hřiště, vybavené pískovišti, průlezkami, skluzavkami a interaktivními prvky pro rozvoj dětí.

MŠ Markova, Kukleny.Zdroj: Deník/ Pavla Horynová

Součástí zahrady jsou dopadové plochy. Na zahradě byly vysázeny stromy a keře. V roce 2017 byla zahrada obohacena o prvky environmentální výchovy. „Naše mateřská škola umožňuje bohatý přírodní, kulturní, sportovní a společenský život plný českých tradic. Těchto podnětů využíváme v našem Školním vzdělávacím programu a při plánování vzdělávací nabídky,“ uvedly vyučující učitelky.

MŠ Markova, Kukleny.Zdroj: Deník/ Pavla Horynová

Mezi projekty školky patří: „Pohybovka“ (cvičení), Bylinková zahrádka (projekt zahrnující činnosti dětí v přírodě), Zdravé mlsání (při oslavách děti místo bonbónů mlsají vlastnoručně připravené ovoce, případně sušené ovoce), „Šikula“ (projekt zaměřený na přípravu dětí na školní vzdělávání), a „Zdravé pískání“ (hra na flétnu).

PPříští týden představíme děti z MŠ Pohádka, Mandysova, Hradec Králové.