Lukáš Gilányi, Laxus, pomoc pro uživatele drog:
Za dominanty města  lze považovat hned několik staveb. Na prvním místě je určitě historické centrum, areál krajského úřadu nebo třeba i „lízátka" u malšovického stadionu. Bílá věž samozřejmě vede. Doufám, že díky opravám bude ještě krásnější a přiláká k výhledu  turisty i Hradečáky.

Ema Hubáčková, operní pěvkyně:
Po renesanční Bílé věži je další výraznou dominantou sedm set let stará gotická katedrála sv. Ducha svou jedinečnou  cihlovou architekturou a siluetou se dvěma věžemi. Tyto historické prostory jsou  mi velmi blízké, protože zde každoročně pořádám předvánoční koncerty Ave Maria.

Tomáš Vymetálek, architekt, tvůrce územního plánu:
Mimo tradičních historických dominant bych v případě Hradce vyzdvihl ty novodobé, jako krásnou budovu muzea od architekta Kotěry, stavby od Josefa Gočára a vůbec celý jeho okruh. Pak malšovická lízátka a z poslední doby také moderní terminál dopravy.

Jiří Vlček, exšéf bývalého Okresního úřadu:
Za Bílou věž bych zařadil  Chrám sv, Ducha sousedící 
s Bílou věží pro jeho historii. Svéráznou dominantu Hradce tvořil v blízkosti těchto objektů i pivovarský komín, jehož mistrný odstřel v osmdesátých letech jsem sledoval právě z ochozu Bílé věže.