LUKÁŠ GILÁNYI, Laxus, pomoc pro uživatele drog
:
Pokud bude spolu s tím sedmnáctiletým sedět ve voze i člověk, který má řidičský průkaz alespoň pět let, jezdí prokazatelně bez přestupků, nebude pod vlivem návykových látek a bude spoluzodpovědný za jízdu a případné přestupky nebo havárie, tak ať klidně sedmnáctiletí řidičák mají. Už tak vysokou nehodovost mladých řidičů to asi nijak závažně neovlivní. Stejně se ale trochu obávám toho, že se čerstvý řidič doslechne: „Tak na to šlápni, mladej a ukaž, co tě v tý autoškole naučili,“ až poveze rodiče z večírku.

EMA HUBÁČKOVÁ
operní pěvkyně:
Pokud vím, tak u nás sedmnáctiletí mohou mít řidičský průkaz po absolvování speciálního výcviku na průkaz B1 
a jejich auto musí vážit maximálně 550 kilogramů. A na takzvané „dospělé“ auto musí složit nové zkoušky, až dosáhnou osmnácti  let.  Snížení hranice pro udělení řidičského průkazu bych nepovažovala za dobrý nápad. Asi bych se nezabývala ani otázkou takzvaného „ řidičáku na zkoušku“.  Nemyslím si, že je to nutné.  Člověk do 18 let není u nás právně samostatný a vzhledem k rostoucímu počtu nehod mladých bych je zbytečně nevystavovala ještě většímu riziku.

IVAN ŠENK, kastelán Hrádku u Nechanic:
Řidičský průkaz bych sedmnáctiletému dal podle toho na co. Na motorku či skútr do 125 kubických centimetrů  určitě. Na silnější stroj – tak s tím již mám problém, neboť zde to hraničí s průkazem do klubu sebevrahů. A na auto? Přeci jenom je řidičský průkaz tak trochu v přenesené formě 
i zbrojní pas. A zbraní je zde automobil, který se může velice snadno a hlavně rychle proměnit ve zbraň těžce zraňující až smrtící! A „dětem“ do rukou takové zbraně nepatří! Bylo by jich škoda. Myslím těch dětí!

PAVEL BRADÍK, bývalý hejtman kraje:
Často slýchám větu,že žijeme 
v zrychlené době, kdy se vše mění z hodiny na hodinu.A platí to nepochybně ve všech oblastech života: zkracuje se věk na povolení toho či onoho, jsme svědky dvacetiletých poslanců či generálních ředitelů. Nepochybně jsou dnešní mladí lidé mnohem vzdělanější, mají  lepší přístup ke vzdělaní a k informacím. Jedno však mladým lidem chybí a to je životní zkušenost. Ve statistikách dopravních nehod zaujímají mladí řidiči bohužel smutné prvenství.Nemyslím si, že by bylo moudré podnikat kroky vedoucí k rozšiřování této neradostné bilance. Řidičský průkaz bych sedmnáctiletému nedal.