Tomáš Vymetálek, architekt:
Hradec má myslím ve srovnání o jinými městy zeleně docela hodně. Nový územní plán přinese mnoho dalších zelených ploch do města. Nejde ale jen o samotné množství, ale také o kvalitu zeleně, takže jestli se kácí z důvodu údržby, to znamená místo dožitých stromů se vysadí nové, tak je to v pořádku.

Jiří Vlček, exšéf okresního úřadu:
Není tomu tak dlouho co padající strom na Moravě zabil malého chlapce.  Poukazuji na tento tragický případ proto, že staré stromy musí určit ke kácení odborník - dendrolog. Nepleťme se raději do oborů, kterým nerozumíme! Obecně uznávám, že staré stromy je třeba nahradit mladými a jsem si jist, že v našem městě, díky odborné péči zeleně neubude.

Michaela Hartigová, basketbalistka Hradce:
Myslím si, že každý strom má svou životnost. Pokud je už starý a jeho vykácení je nutné ,byť z důvodu bezpečnosti , tak jsem určitě pro. Jeho místo určitě nezůstane prázdné a my se zase můžeme radovat z nového člena aleje a léta pozorovat, jak roste do krásy. Hradec určitě v množství zeleně nestrádá a je to moc dobře.

Pavel Svoboda, ředitel speciálních škol:
Hradec je krasné město a spousta zeleně k němu neodmyslitelně patří. Ale fakt je ten, že i strom může dožít či se může stát opravdu nebezpečným a nebo překážejícím. Potom je asi na místě situaci řešit, aby se nestalo neštěstí. Ale – uvážlivě. Miluju přírodu, ale mnohdy zaslepenému zelenému terorismu nerozumím.