Richard Jukl, ředitel fotbalového klubu FC Hradec Králové:
„Ještě pořád mám otazníky, ještě jsem se definitivně nerozhodl. Ale v jedné věci mám jasno. Vím, koho rozhodně volit nebudu – a to jsou pánové Okamura a Franz. To by opravdu nešlo."

Radka Polívková, učitelka, finalistka Zlatého Ámose, Rychnov nad Kněžnou:
„Zatím ještě nevím, koho půjdu volit, protože jsem opravdu znechucená celou politickou scénou. Takže zatím jsem o tom ještě nepřemýšlela. Ale k urně půjdu, rozhodnu se asi až na poslední chvíli."

Petr Babák, asistent trenéra české reprezentace v házené, Jičín:
„Musím přiznat, že rozhodně nejsem zastánce přímé volby prezidenta. Jedu do zahraničí, ale pokud půjdu volit, tak určitě Jana Fischera, i když jsem si vědom jeho silného konkurenta Miloše Zemana."

Iveta Nývltová, ředitelka Taneční školy Bonifác, Rtyně v Podkrkonoší:
„Jsou mi blízké názory Tomia Okamury. Vážím si ho jako člověka, jenž se vypracoval z ničeho. Ale jeho kandidatura nedopadla, takže volba padne na Jana Fischera. Je reprezentativní a sečtělý."

Bohumil Čada, emeritní senátor, Ústí nad Orlicí:
„Šest let jsem pracoval se Zuzanou Roithovou, poznal jsem ji jako senátorku. Je to velmi svědomitá, poctivá, vzdělaná a chytrá žena. Budu hlasovat pro ni. A ne jen proto, že je v KDU-ČSL."

Josef Macháček, pětinásobný vítěz Rallye Dakar, Konopáč u Heř. Městce:
„Chci ve funkci vidět politika, takže Franze ne. Nezaujaly mě kandidující ženy ani Dienstbier, Fischer či Schwarzenberg. V prvním kole tak dám hlas Sobotkovi, ve druhém pak asi Zemanovi."

Tomáš Magnusek, filmař, Náchod:
„Rozhoduji se mezi Milošem Zemanem a Jiřím Dienstbierem. Myslím si i na Janu Bobošíkovou, je inteligentní. Nejvíc se asi přikláním k Zemanovi, sám jsem také levičák."

Jan Pikna, ředitel festivalu Smetanova Litomyšl:
„Prezident především reprezentuje naši zemi v zahraničí, měl by proto být známou a uznávanou osobností. Takovou ve světě je Karel Schwarzenberg, takže moje rozhodování bylo jednoduché."

Jarmila Stibicová, chartistka, Pardubice:
„Jasnou volbou pro mě na prezidenta republiky je Zuzana Roithová. Znám ji a vím, že je slušná a pracovitá se skvělou pověstí, což se o většině kandidátů říct nedá. Ze všech adeptů je nejlepší volbou."