Hradecký Rock for People si zakázal jednorázové plastové kelímky, tácky, brčka, ale nad rámec chystaného zákona třeba i víčka na kávu nebo sáčky na majonézu. Používá místo nich kompostovatelné materiály.

Právě nový zákon, který měl plastový konzumní mor zpomalit přitom uváznul ve Sněmovně. Přitom platit měl už v létě, jenže ještě neprošel třetím čtením a Senátem. Jen pro pořádek, tohle opatření, které mohlo platit už dávno, není z hlav českých politiků. Nařídila nám ho Evropská unie. A podobným směrem se vydaly i další festivaly a pořadatelé akcí. Zákon, který zakáže řadu jednorázových výrobků z vybraných plastů, které zamořují životní prostředí, má přírodu jen u nás ročně zbavit 1,7 miliardy kusů těchto výrobků.

To už je slušná hromádka. Ještě by si ale stát mohl došlápnout třeba PET lahve a na přebujelé obaly, které nás mají obalamutit a namluvit nám, že to, co kupujeme, je větší, než tomu ve skutečnosti je. Na to by snad ani extra zákon nebyl potřeba, vždyť to je snad definice klamání zákazníka.

Rock for People má za sebou první den.
FOTO, VIDEO: První den to na rokáči rozjela Wolf Alice, Biffy Clyro i Idles