David Novotný, 32 let,
 Náchod, organizátor charitativních akcí:
Myslím, že medailovou jistotou je Jaroslav Bába. Překvapí nás jistě Petr Koukal, který by si nějakou medaili zasloužil už kvůli tomu, jak bojoval v životě. Nadějí pro naši zemi je i Ondřej Synek.

Ladislav Zeman, 62 let,
 Hradec Králové, ředitel divadla:
Jako jistotu vidím Barboru Špotákovou, asi jako každý. Také spoléhám na veslaře Ondřeje Synka a veslařku Miroslavu Knapkovou. Překvapit by mohly atletky. Talentů je tam ale více.

Jan Hrdina, 36 let,
 Hradec Králové, bývalý hokejista:
Sázím na prověřená jména, třeba na Barboru Špotákovou. Dění kolem olympiády ale moc nesleduji a o české reprezentaci nemám moc přehled.  Proto ani netuším, kdo by mohl překvapit.

Jaroslav Havlík, 76 let, Jičín, orientační běžec:
Jistoty, ty nejsou ve sportu nikdy, ale šance naši sportovci mají. A kdo by mohl překvapit? Vsázím na tenisovou čtyřhru  děvčat, naději přinést zajímavý výsledek má rozhodně i smíšená čtyřhra.

David Krejčí, 32 let, Deštné v O. h., skibobista:
Věřím, že role favoritek zvládnou oštěpařka Bára Špotáková a tenistka Petra Kvitová. Překvapit pak může každý. Osobně bych přál  desetibojaři Romanu Šebrlemu, aby své účinkování završil co nejlépe.

Jan Hřebačka, 44 let, Vrchlabí, ředitel KRNAP:
Držíme doma palce Petře Kvitové, a to i ve čtyřhře. Velkým překvapením by byl úspěch Romana Kreuzigera. Tady v horách myslíme i na výkony Jaroslava Kulhavého, výborní jsou atleti.