Pavel Svoboda, ředitel speciálních škol:
Takzvané „shopování" rozhodně nepatří mezi moje víkendové aktivity. To by byla moje smrt! Ale je třeba říci, že možnosti koupit si něco, co opravdu nenadále potřebuji či co jsem zapomněl koupit během týdne, občas využívám. Výjimku rád udělám o víkendu třeba i u čerstvého pečiva v případě, že jsem ve městě, což opravdu tak často není.

Michaela Hartigová, basketbalistka Hradce:
Tak asi jako každý si udělám nákupní seznam, kdy mi pravidelně chybí alespoň jedna věc, kterou je potřeba dokoupit právě ve svátek, kdy se tomu chce člověk vyhnout a nákupní centra vůbec nenavštívit. Takže ano, nakupuji i o svátcích. Ale dovedu si představit, že to půjde i bez toho. Zkrátka se budou muset dělat větší zásoby.

Tomáš Vymetálek, architekt:
Nákupy o svátcích není zrovna moje hobby, takže chystané zavření velkých obchodů o svátcích přežiju. Malé Vietnamské obchůdky s potravinami si teď v rámci konkurence určitě mnou ruce. Stejně jako polské a slovenské supermarkety v příhraničí. Podle mne další zbytečný zákon, kvůli kterému teď přijde spousta prodavaček o práci.

Jiří Vlček, exšéf okresního úřadu:
Možnost nákupu v kteroukoliv dobu vítá  snad každý občan. Vždy se ale najde, a to nejen v domácnosti,  potřeba něčeho co chybí hlavně z oblasti potravinářského sortimentu. Myslím si, že obchodníci by rádi prodávali své zboží i o svátcích. Majitelé obchodů by měli mít právo sami si rozhodnout o otevírací době své prodejny.