Pavel Svoboda, ředitel speciálních škol:
K tomuto tématu se mohu vyjádřit jen telegraficky. Hradecké cyklostezky využívám denně – pracovně i volnočasově. Myslím, že jejich síť by nám mohli leckde závidět. Jistě, hodily by se v některých částech města další, ale jak je tam dostat, že?

Michaela Hartigová, basketbalistka Hradce:
Lhala bych, kdybych řekla, že znám všechny cyklostezky, ale projeto jich máme celkem dost. Většinou se ale  vydáme až za jejich hranice a jede se všude možně, někdy je také ale úplně mineme. Ty, které si vybavím, ale stojí rozhodně za to! Nejvíce mi asi učarovala ta v hradeckých lesích. Když další nějaká příjemná přibude, budeme jedom rádi! A myslím, že můžu mluvit za všechny rychlejší sportovce, nejenom cyklisty.

Tomáš Vymetálek, architekt:
Nejvíce využívám okruh v hradeckých lesích na Hradečnici, a to několikrát týdně. Skvělá je také stezka podél Labe na Kuks. Cyklostezek by ale mělo být rozhodně víc, Hradec kdysi býval známým cykloměstem, ale v posledních letech docela zaspal. Připravovaný nový územní plán počítá s novými lávkami před Labe a Orlici, ale třeba i přes okruh u Milety, tak se snad dočkáme v příštích letech ve městě dalších nových cyklotras.

Jiří Vlček, exšéf okresního úřadu:
Cyklostezky mám rád a když můžu, tak je využiju raději než silnici. Jen o sobotách, nedělích a jiných dnech volna není bezpečné po nich jezdit. Někteří „dobře vyzbrojení cyklisté" se stanou pány těchto cest a přeměňují cyklostezky na závodní dráhu.