A prý ani tak nezáleží na skutečném počasí, jako spíš na jeho předpovědích, kterými nás masírují média. Jan Konvalinka – vedoucí koupaliště – někdy jen nevěřícně kroutí hlavou.

Skutečně lidé tolik dají na předpovědi počasí,místo aby se podívali ven na oblohu?
Je to tak. Naprosto magická je číslovka 30. Jakmile hlásí na příští den třicítky, vím, že bude na Flošně plno. Když předpovídají třeba 26 stupňů, už tolik lidí nechodí, i když je jasno a teplo. Ale jakmile v rádiu hlásí bouřky, tak je tu poloprázdno a je jedno, že bouřky třeba vůbec nepřijdou a celý den svítí slunce. Asi budu muset moderátory začít uplácet. (směje se)

Kolik dní v roce máte narváno? Jak se pak zvládá provoz?
Ve skutečnosti jsou ty krizové dny třeba tři za sezonu. Bylo tomu tak v minulých dnech, kdy jsme zaznamenali i nějaké stížnosti (pozn. Deníku – informovali jsme minulý týden). Mrzí mě, že lidé nepřijdou přímo za mnou, jsem tam v podstatě pořád.

Nevadí vám kritika?
Vůbec ne, pokud je oprávněná, naopak ji i vítám, vždycky je co vylepšovat. Ale když si někdo stěžuje, že lidé kouří na trávníku a nepřijdou nám to říct, nedá se toho moc udělat, nemůžeme být všude. Také pokud přijde na koupaliště kolem tří tisíc lidí a pak všichni najednou odcházejí, naplní se koše, nestihneme je vysypat hned. Uklízíme ještě dvě hodiny pro uzavření Flošny, aby všechno bylo druhý den zase čisté.

Proč si myslíte, že si lidé vymýšlejí, že Romové mají vstup zdarma?
To nevím, ptají se mě také, ale je to nesmysl. My nemůžeme dávat někomu zadarmo vstupné, kromě malých dětí. To prostě nejde.