Najdeme se?

Vážená redakce, prostřednictvím vašich Řádků důvěry bych chtěla oslovit muže ve věku od 65 let, který je z východních Čech a podobně jako já žije sám.

Bydlím v Hradci Králové, kam jsem se před několika lety přestěhovala. Dá se říci, že jsem vcelku spokojená, důchodový věk beru zatím spíš jako pozitivum – je čas na realizaci nějakých těch koníčků, kulturu, knížky, toulky přírodou i posezení s kamarádkami. Čím dál víc si uvědomuji, jak nám starším čas utíká, a tak si vážím všeho pěkného, co ještě může život dát. Vím, není vždy důvod k úsměvu, zvlášť když se začíná vtírat pocit osamělosti. Kdo žije sám, ví, jak často schází laskavé slovo a pohlazení. V takových chvílích si říkám, že někde musí být člověk, který má stejné myšlenky, jen si je momentálně nemůžeme navzájem sdělit. Nové sdělovací technice se nebráním, ale z internetových diskusí a seznamek mám mírně řečeno smíšené pocity. A tak jsem zvolila tuto možnost. Jsou situace, kdy o člověku mnohem více vypoví klasický dopis, který už z našeho života málem vymizel. Možná budu mít štěstí a potkám se touto cestou s člověkem, který je založením optimista s mladým srdcem a také hledá přátelství, důvěru a porozumění. Najdeme-li toho společného více, určitě bude příjemné i osobní setkání.

Redakci deníku děkuji za to, že dává prostor i lidem, kteří se chtějí svěřit s tím, co je tíží a trápí. Ostatním pisatelům bych chtěla popřát, ať se jim daří překonávat starosti a nacházet spřízněné duše.

Čtenářka z Hradce Králové

Do třetice všeho dobrého

Na cestě poznání tohoto světa mi chybí láska a hodný přítel, který by mi byl oporou a život by nám tak rozkvetl. Jsem vdova ve věku 63 let s výškou 170 cm a hledám přítele, který rovněž hledá to krásné v životě. Všichni víme, že stojí za to žít, ne jen přežívat a že život je veselejší, když se sdílí ve dvou. Auto vítáno.

Čtenářka z východních Čech

(Pokud chcete reagovat na tyto příspěvky, pište na adresu redakce uvedenou vlevo na této straně. Na obálku napište, komu odpovídáte a datum otištění příspěvku. Dopisy adresátům předáme.)

Šťastná náhoda

Dobrý den, zdravím vás všechny v redakci i čtenáře tohoto Deníku. Snažím se pomocí Řádků důvěry poznat partnerku pro život. Zatím se mi nepoštěstilo najít takovou, která nebude závislá na cigaretách a alkoholu. Nejsem nijak náročný, nevadí menší tělesná vada, vždyť nikdo není dokonalý, ani já ne, dítě ve vlastní péči není překážkou.

Majetek nepotřebuji, ten mám, vnější krása mě nezajímá, ke štěstí mi však chybí laskavá a milá tolerantní partnerka.

Jsme Pardubák 185/38 s vlastním domem po generální opravě, který stále vylepšuji.

Život rychle utíká a člověku samotnému bývá smutno. Uvítal bych obyčejnou upřímnou ženu, se kterou bych si porozuměl a vytvořil pěkný domov. Pokud tyto řádky osloví některou ze čtenářek, velmi mě potěší, když mi odepíše a budu se těšit na osobní setkání.

Stálý čtenář z Pardubic

Čas je nejlepší rádce a vše ukáže

Vážená redakce, ve svém životě jsem chybovala, neboť jsem nežila svůj život, ale život svých blízkých. Vždy jsem dělala více pro druhé, než pro sebe. Je mi 59 let, měřím 174 cm, nejsem štíhlé postavy, ale pohyb mám ráda. Jsem dlouhodobě rozvedená a na vše jsem zůstala sama. Nejvíc ze všeho mi schází spřízněná duše empatického muže, ať už v podobě bratrské lásky, přátelství či něčeho víc. Jsem již v důchodu a cítím se osamělá. Jsem citlivé povahy s jemnou duší a se smyslem pro odpovědnost a vše hezké. Zbývá nám poslední třetina života, pojďme ji tedy smysluplně prožít, ne jen přežít. Nerozhoduje, odkud jsi, ale jaký jsi člověk. Vlastní byt mám.

Za každou upřímnou nabídku předem děkuji.

Čtenářka od Havlíčkova Brodu

(Pokud chcete reagovat na tyto příspěvky, pište na adresu redakce uvedenou vlevo na této straně. Na obálku napište, komu odpovídáte a datum otištění příspěvku. Dopisy adresátům předáme.)

Deník pomáhá
Potřebujete se „vypsat" z těžké životní situace? Toužíte nalézt přátele? Svěřte svůj příběh Deníku. Samozřejmostí je diskrétnost.

Chcete napsat do Řádků důvěry?
Do Řádků důvěry napište vlastní příběh, v němž se podělíte o své starosti, samotu, ale i radosti a úspěchy. Možná právě tak získáte nová přátelství. Své příspěvky s kontakty na vás (adresou a telefonním číslem) i odpovědi na zveřejněné příběhy posílejte na:
Hradecký deník, Řádky důvěry, Kladská 17, 500 03 Hradec Králové, nebo na e-mailovou adresu g.lachmanova@vlp.cz.
Neuveřejňujeme anonymní příspěvky. V případě odpovědi uveďte vzadu na obálce, komu odpovídáte a datum otištěného příspěvku. Dopisy doručíme.