V Chlumci se soutěží ve vaření guláše. Jak ho máte rádi vy?
Hradec Králové - Víkendová porota Deníku: Vybrané osobnosti z regionu pravidelně každý týden sdělují na stránkách Deníku své názory k aktuálním tématům. Nejinak tomu bylo i tentokrát, kdy se dotazovaní vyjádřili k přípravě jenoho populárního pokrmu.
Lukáš Gilányi, Laxus, pomoc pro uživatele drog:
Guláš mám moc rád, zejména maďarský. Ať již ten klasický nebo segedínský. Žádný speciální recept ale nemám. Každopádně mám rád, když je ostrý, takže se nevyhýbám pálivé paprice. Také je dobré se při přípravě guláše vyhnout mouce nebo s ní hodně šetřit. A přímo nesnáším, když jsou jako příloha podávány takové ty lehké umělohmotné knedlíky.
Ema Hubáčková, operní pěvkyně:
Tento původně maďarský pokrm, ovšem upravený na český guláš, je u nás bezpochyby velmi populární. Kolik máme chutí, tolik máme verzí guláše. Počínaje druhem masa, přes ingredience, způsob přípravy a typu přílohy. Mám svůj osvědčený recept na opravdu velmi chutný guláš a do Chlumce všem přeji „ Dobrou chuť!"
Tomáš Vymetálek, architekt, tvůrce nového
územního plánu:
I když jsem příznivec zdravé stravy, musím říct, že hovězímu guláši na jídelním lístku opravdu málokdy odolám. Mým favoritem je maďarský guláš, který si dávám většinou s rýží. Nejraději mám ale dobře uleželý segedín od mojí ženy, z vlastnoručně nakládaného zelí z Očelic, pořádně řízné chuti, s bramborovým knedlíkem a dobrým pivem.
Jiří Vlček, exšéf bývalého Okresního úřadu:
Mé oblíbené jídlo, klasický guláš, mám nejraději ten, co vaří moje žena . Je připraven z dobrých surovin, náležitě okořeněný a s knedlíkem. Několik mých životních pokusů guláš uvařit sám ztroskotalo.Vlastní recept tedy nemám. Rád „gulášuji" i na cestách. Někde dovedou chutný guláš dobře připravit (ale nejlepší z nich je stejně ten 3x ohřívaný).