Tomáš Vymetálek, architekt:
Konkrétní finanční částkou zasílanou na nějaký charitativní účet pravidelně nepřispívám, dávám přednost spíše příspěvku skrze placenou účast v charitativních akcích, jejichž výtěžek pak jde na konkrétní účel. Hradecký Night Run už jsem si v minulosti dvakrát zaběhl, jednou i společně se svými dcerami a byl to moc pěkný zážitek. Svítící čelovky běžců vypadaly ve tmě podél Labe jako nekonečný pohybující se had. V minulosti jsme se účastnili projektu Skutky naděje, který se věnuje hendikepovaným a geneticky nemocným dětem. V rámci Českého dne proti rakovině všichni z naší rodiny pravidelně vždy v květnu přispějeme skrze zakoupení typického žlutého kvítku měsíčku lékařského v rámci boji proti rakovině prsu.

Pavel Svoboda, ředitel speciálních škol:
Pro mne je tato problematika velice blízká už z povahy mého povolání. Mnohé podobné aktivity pokládám za potřebné, možná víc z morálního hlediska než samotné ekonomické podpory. Ale žádostí o charitativní podporu je tak nějak moc, čím dál víc. Přispíval jsem nejenom svojí činností, ale i ekonomicky. Ale už podporu různých organizací hodně zvažuji, mnohé nepokládám za seriózní. Když potom člověk čte jejich výroční zprávy, kolik ze získaných prostředků „doputovalo" ke skutečnému cíli, tak se mnohdy diví. A navíc si myslím, že o podstatu většiny sbírek by se měl postarat stát a ne milodary.

Michaela Hartigová, basketbalistka Hradce:
Nejsem pravidelným dárcem ať už finančních či jiných pomocných příspěvků. Když ale  můžu, moc ráda pomůžu. Myslím si, že i malý příspěvek může být pro někoho velká pomoc. Takový střípek potřebný  k celku. Je to smysluplná věc, která se čím dál více dostává do povědomí lidí, což je moc fajn! A dnes se navíc spojí příjemné s užitečným.

Jiří Vlček, exšéf okresního úřadu:
Je to hezká lidská myšlenka pomáhat druhým v nesnázích. Sám jsem několikrát, nikoliv formou sportu, pomohl lidem a velmi mě to těšilo. Na druhou stranu se ale moc nepřikláním k výběru peněz na ulici nebo po domech. Raději vidím, kam směřuje moje pomoc a je-li při tom spolehlivě předána tomu, komu patří.